2025’te hayat nasıl olacak?

Serkan Açıkgöz yazdı

13 Mart 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünyanın ileri gelen inovasyon uzmanlarından biri olan Alec Ross, kendisinin nerede olacağını bilmese de insanlığın nereye doğru gittiği üzerine kafa patlatan araştırmacılardan biri. Boşuna değil, ABD Başkanı Obama’nın, ondan sonra da uzun bir süre Hillary Clinton’ın danışmanlığını yapmış bir kişi.
 
Sebebi şu: “Eğer dünyada yeni bir akım, bilmemiz gereken yeni bir icat varsa bunu en iyi Alec Ross bilir” diyorlardı ve internete, buluşlara, yeni nesil dünyaya dair ne varsa ona danışıyor, yaptıkları konuşmalarda bu konuda ne vurgulayacaklarsa o metinler Alec Ross’un elinden çıkıyordu. Hükümetlerle çalışmayı bırakınca her kıtaya gitti, 41 ülkeyi dolaşıp son kitabı ‘Geleceğin Endüstrileri’ni yazdı.
 
Kuzey Kore out, İzlanda in
Bugünden itibaren 2025’e kadar nasıl bir dünyada yaşayacağımıza dair tahminlerde bulunan Ross’a göre, artık dünya politik olarak sağ-sol diye ayrılmak yerine, açık veya kapalı diye ayrılacak.
Kuzey Kore kaybedecek, İzlanda kazanacak, zira kültürel, politik, sosyal olarak içlerine kapanan ülkelerle kimsenin uğraşacak vakti olmayacak.
 
Her ülke deli gibi kendi Silikon Vadisi’ni yapmaya çalışsa da bu bir daha olmayacak. İstediğiniz kadar binlerce yetenekli bilgisayar mühendisini plazalara kapayın, o ilk ve sondu, ancak bir Drone Vadisi neden olmasın? Bunu da göreceğiz.
 
Robotlar gelecek, dertler bitecek
1970’lerde televizyonda seyrettiğimiz o siyah beyaz film ve çizgi filmlerde gördüğümüz robotlar 2020’nin gerçeği olacak. 4 kişilik bir çekirdek aileyken birden Jetgiller’e dönüşüp evde çamaşır asan bir robot göreceğimizi söylüyor Ross. (alıntı)
 
1-KADINLARA EŞİTLİK BAŞARI GETİRECEK
2-‘ÇOCUĞUM ALKOLİK Mİ OLACAK?’
3-GELECEKTEKİ MESLEK İSİMLERİNİ HENÜZ BİLMİYORUZ
4-SOĞUK SAVAŞ YERİNİ KOD SAVAŞINA BIRAKACAK
 
Yukarıda 4 ayrı başlık yine Alec Ross’un Geleceğin Endüstrileri kitabında yer alan konulardan yalnızca bir kaçı. Geleceğimizi merak edenlerin ve teknoloji tutkunlarının okuması gereken detaylı bir araştırma kitabı olmuş.
 
4,5G İÇİN 46 MİLYON SİM DEĞİŞMİŞ
Türkiye genelinde 46 milyona yakın abone 4,5G uyumlu SIM karta geçiş yaptı. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, 46 milyona yakın abonenin 4,5G uyumlu SIM karta geçiş yaptığını belirterek, bir ay içinde 7 milyona yakın abonenin söz konusu SIM kartlara geçiş yapmasını öngördüklerini söyledi.
 
DEĞİŞİK PARA KAZANMA METODU
Dört yıl önce başlatılan Facebook’un Bug Bounty programı Facebook’ta açık bulan kişilerin ödüllendirilmesini kapsıyor. Program başladığından beri 800 kişi toplamda 4.3 milyon dolarla ödüllendirilmiş. Ödüllendirilen en yeni isim ise Anand Prakash.
 
Anand Prakash isimli Facebook kullanıcısı sosyal ağda gezinirken kodlamadan kaynaklı bir hataya rastlamış ve bu hatayı dikkatli bir şekilde inceleyerek, hatanın bir sefere mahsus olmadığını anlamasının ardından hatayı Facebook’a geri bildirim göndermiş. Anand’ın geri bildirimindeki kod hatasının neden kaynaklandığını bulup çözen Facebook, geri bildirimin yapılmasından 8 gün sonra Prakash’a tam 15 bin dolar (yaklaşık 43 bin 500 TL) ödeme yapmış.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi