5 PC’den birinde Win10 var

3 Temmuz 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Masaüstü işletim sistemleri kullanım oranları açıklandı. Ücretsiz yükseltme için son bir aylık dilime girilen Windows 10, Haziran 2016 itibariyle yükselişi sürdürdü?
NetMarketShare, masaüstü işletim sistemleri platformuna ilişkin aylık geleneksel raporlarından birini daha yayınladı. Yayınlanan veriler Windows ve diğer masaüstü işletim sistemlerinin pazar paylarını ortaya koydu.
 
Windows 10’u çabuk benimsedik
Hali hazırda 350 milyondan fazla cihazda kullanılan ve ücretsiz yükseltme için son bir aylık döneme girilen Windows 10 işletim sistemi, Haziran 2016 itibariyle kullanım oranını %19.14 seviyesine çıkarmayı başardı. Her beş bilgisayarın birinde artık Windows 10 işletim sistemi kullanılmakta.
Son bir aylık değişim %1.71 olarak kaydedildi. Windows 10 Mayıs ayında %17.43’lük pazar payı yakalamıştı.
 
Avrupa bizden hızlı
Dünya genelinde mobil internet bağlantı hızı her geçen gün biraz daha artarken, Avrupa kıtasının en yüksek ortalama bağlantı hızına sahip olduğu açıklandı.
ABD merkezli internet sunucusu Akamai şirketinin yıllık raporuna göre, 2016 yılında dünya genelinde mobil internet bağlantı hızı yüzde 12 artış göstererek saniyede 6,9 megabit (Mbps) yükseldi.
Avrupa'dan Birleşik Krallık, 27,9 megabit bağlantı hızıyla dünyada en yüksek ortalama hıza sahipken, Birleşik Krallık'ı 19,4 megabitle Belçika ve 5,7 megabitle Almanya takip etti.
Türkiye ortalamanın altında
Raporda, Türkiye'de ortalama mobil bağlantı hızının 6,4 megabitle dünya ortalamasının altında kaldığına, öte yandan ABD'nin çok üzerinde bir hıza sahip olduğuna dikkat çekildi.
 
Chrome’a VR desteği geliyor
Google'ın getirmeye hazırladığı özellik sadece destekleyen web sitelerinde değil bütün web sitelerinde çalışacak.
Android Platformu üzerinde şekillenecek olan özellik Google Chrome tarayıcısını da bu platforma dahil edecek.
Herhangi bir sanal gerçeklik gözlüğüyle bütün web sitelerinin sanal gerçeklik ortamında görüntülenmesine olanak veren bütünleşme şu anda test aşamasında. Google Cardboard ve Daydream ile de çalışabilecek olan VR Shell isimli özelliğin son kullanıcıyla ne zaman buluşacağı henüz bilinmiyor.
Google I/O 2016 etkinliğinde VR teknolojileriyle ilgili yoğun çalışmalar yapacağını duyurmuştu. Şimdi ise bunun meyvelerini toplayacağa benziyor.
 
Twitter'da sticker dönemi
Diğer platformlardan bir adım öne çıkmak için sürekli kendisini yenileyen şirketler kervanına Twitter da katıldı.
Geçtiğimiz haftalarda platformdaki 140 karakter sınırını esneten, ayrıca yine kullanıcıların 140 saniyelik videoları paylaşabileceğini duyuran Twitter, yeni bir güncelleme ile gündeme geldi.
Sticker eklenebilecek
Popüler mikro blog devi, duyurduğu yeni özelliği ile kullanıcıların paylaştığı karelere sticker eklemeyi mümkün hale getiriyor.
Twitter tarafından duyurulan özellik sayesinde kullanıcılar paylaştıkları karelere sticker ekleyebilecek.
Söz konusu özellik ise önümüzdeki hafta Android ve iOS platformuna sunulacak.
 
Sürücüsü olmayan BMW
BMW, 2021 itibarıyla büyük ölçüde veya tamamen otonom sürüş yeteneğine sahip otomobillerin seri üretimine başlamak için çözümler geliştireceğini açıkladı. Alman otomotiv devi bu yolculukta yalnız olmayacak. Şirkete gerekli işlemci gücünü elde etmesi için Intel, sürücü destek sistemlerini ve sensörlerini geliştirmesi içinse İsrailli üretici Mobile’ye eşlik edecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi