50. Yıl kutlamaları

Ahmet Deniz Canoruç yazdı

16 Haziran 2015 00:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
19 Haziran 1965 yılında kurulan Eskişehirspor’un şanlı ve şerefli geçen 50. Yılını kutlamak için geçtiğimiz gün taraftarların Adalar’da organize ettiği akşama katıldım. İşim gereği oraya gitsem de içimde heyecan vardı.
Kutlamaların en fazla kalabalık olanına şahitlik etme şansını yakalayacaktım.
7 buçukta başlanacağı söylenen kutlamaların 8’de başlaması taraftarı biraz sıksa da yapılan tezahüratlar coşkuyu stabil kılmakta yeterliydi. 8. 15 gibi Başkan Mesut Hoşcan, Porsuk Çayı’na kurulan platforma adımını attı. Formasını giymiş, atkısını takmış bir şekilde taraftarı alkışlarla selamlarken, bazı kesimden de yuhalama ve ıslık sesleri geliyordu.

Kutlamayı organize eden taraftarlar liderlerini de bir tedirginlik kapladığını fark etmemek içten bile değildi. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri ve eski kurucu Başkan Aydın Begiter’in yaptığı konuşmaların ardından Başkan Mesut Hoşcan söz aldı. Mikrofonu eline aldığında alkışlarla karışık yuhalama sesleri hem kendisini hem de herkesi şaşırttı. Tepkiler sonucu sinirlenen Başkan Hoşcan, bu sırada sinirine yenik düşerek, 50. Yıl kutlamasında takımdan virüsleri temizlediklerini, mali disiplini sağlayacaklarını söyledi. Beden duruşu, jest ve mimiklerinde ki tepkilerinde ki olumsuzluk gözden kaçmadı. Yapılacak olan transferlerden, kombine fiyatlarından beklenilen indirim konularını konuşmasında öne almaması bazı grupların tepkisine yol açtı.

Hürriyet Güçer’in takımdan gönderilmesi nedeniyle tepki veren taraftarlara seslenen Hoşcan, sinirinden ne dediğini bilmiyordu. Çünkü bu kulübü icraya veren Hürriyet’i yardımcı antrenör olarak göreve getireceğini söyledi. Tepkiler daha fazla artınca konuşmasını kısa kesen Hoşcan, yerine oturdu ve düşünceli bir şekilde uzaklara daldı.

Neyse ki gerginlik daha fazla uzamadı ve kesilen 50. Yıl pastası ve yakılan meşalelerle ortam yine sakinleşti. O kadar sakindi ki Mesut Hoşcan, sahnede Eskişehir çiftetellisini en fazla oynayan kişiydi. Hakkını yemeyelim çok iyi çiftetelli oynuyor ama kendisinin dediği gibi tribünlere oynamayı bilmiyor…
Yine de güzel biten geceyi düzenleyen taraftarlara teşekkür ediyorum… Şehirdeki ölü toprağı atmak için büyük uğraşlar verenlerin emeğine sağlık.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi