83'üncü dakikada kaybedilen maç

Ayhan Taşçı yazdı

30 Eylül 2015 23:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bursaspor ve Eskişehirspor karşılaşmaları Anadolu adına en önemli derbidir diyebiliriz. Derbi maçlarını özel kılan çok önemli etmeler var. Onların başında da çok uzun yıllara dayanan ebedi bir rekabet oluşudur. Bu rekabeti tetikleyen nedenleri ise ya aynı kentin takımı olunması, ya komşu iller olması, ya da aynı coğrafi bölge konumda olunması gerekir.

Ancak pazartesi günü akşam saat 20.00’de izlemiş olduğumuz Anadolu derbisinin, her iki takımın konumları gereği biçare çırpınışlar içeren puan alma savaşı haline dönüşünce, futbol adına istenilen seviyeye de ulaşamamış oldu diyebilirim.

Müsabakanın genelinde, Yeşil-Beyazlı takımın daha çok isteyen taraf olduğunu söylemek yanlış bir düşünce olmasa gerek. Özellikle birinci ve ikinci bölgelerde, topa daha çok hakim olan ve baskı yapan taraf Bursaspor’du. Buna rağmen üçüncü bölge, yani hücumda da bir o kadar etkisizdi.

Eskişehirspor 90 dakika boyunca üç pozisyon üretebildi, 26-29 ve 46’ncı dakikalarda. Futbolda sadece maçı kazanma adına çok istekli ve arzulu olmak yetmiyor. Yani, teoride kazanma isteğinizi futbol olarak sahaya yansıtmadığınız sürece başarılı olamazsınız.

Müsabakayı kazanabilmek ya da oyunu hükmedebilmek için futbolcu kadronuzun ve oyuncu kalitenizin yeterliliği çok önem arz ediyor. Bu tezi Eskişehirspor takım kadrosu için söyleyebilir miyiz?

Ya da teknik heyet için söyleyebilir miyiz? Onu siz değerli okuyucularıma bırakıyorum.

Eskişehirspor maçı 83’üncü dakika da kaybetti, yani 85 ve 90+2’de yenen gollerden önce kaybetti.

Niye mi? Teknik Direktör Michael Skibbe’nin Engin Bekdemir, Emre Güral değişikliği işin tuzu biberi oldu. O dakikalarda baskı altında olan Eskişehirspor un oyuncu tercihi sakatlanarak oyundan çıkan Engin Bekdemir’in yerine, topu önde tutabilme adına Erkut Şentürk ya da savunma yapma adına Emre Güngör tercihi olmalıydı. Neticesinde topu önde tutamamakla birlikte, uzun adamlara sahip Bursasporlu futbolculara da önleme alınamadı.

Futbolcular kazanamamanın vereceği ciddi stresten bir an önce kurtulmaları gerekir. Futbolculara bu özgüvenin bir şekilde aşılanması gerekir. Eskişehirspor’da sorgulanması gereken en ciddi sorunlardan biri de bireysel performanslardır. Ben burada isimleri deklare etmeyeceğim, çünkü takımda birçok futbolcunun bireysel olarak sorgulanması gerekliliğine inanıyorum.

Acaba diyorum ki! Kazanmış Bursaspor’un taraftarlarının 90 dakika boyunca, hem yönetime hem de teknik direktörlerine yapmış oldukları çirkinlikleri gördükten sonra, gerek Eskişehirspor’un yönetimi, gerek Teknik heyeti, gerekse futbolcular, Eskişehirspor’un taraftarının ne kadar büyük olduğunu anladılar mı?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi