a-sosyal medya

Serkan Açıkgöz yazdı

24 Nisan 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Sosyal medya denilince aklımıza ilk gelen şey kullanıcıların bu sanal ortamda birbirleri ile iletişime geçmesi geliyor. Gündelik hayatımızda komşuluk ilişkilerimizin, eş-dost-akraba buluşmalarımızın, arkadaş programlarımızın yerini büyük bir ölçüde sosyal medya denilen teknoloji ürünü alıyor.
 
Sosyal medyada da a-sosyal olmaya başladık. Nasıl mı?
Kullanıcıların çoğu ya sahte hesapla sosyal medyada yer alıyor ya da kendini bu alemden de çekmiş durumda. Giderek yalnızlaşıyoruz.
İstanbul Üniversitesi ile İnsan Toplum ve Teknoloji Derneği iş birliğiyle İstanbul'daki 38 üniversiteden bin 88 öğrencinin katılımıyla "Sosyal Ağlarda Sahte Hesap Kullanım Eğilimi Araştırması" yapıldı.
Katılımcıların yüzde 41'inin "eski sevgiliyi rahat takip edebilme", yüzde 31'inin "sevmediği/bozuştuğu arkadaşı rahat takip edebilme", yüzde 21,5'inin "aile/akrabadan gizlenme", yüzde 21,5'inin "oyunlarda ekstra fayda sağlama" ve yüzde 19,9'unun "siyasi görüşü daha rahat ifade edebilme" amacıyla sahte hesap açtığı tespit edildi.
 
Mart 2016'dan itibaren sahte hesaplar kapatılmaya başlandı
Sosyal medya devlerinden Facebook sahte hesapların peşine düştü.
Basında yeralan habere göre, Sosyal medya devi Facebook, 12 Mart tarihi itibariyle sistemsel bazı algoritmaları değiştireceğini ve dolayısıyla sayfaların beğeni rakamlarının düşeceğini açıkladı.
Facebook yine kullanıcı ve şirketlerin yüzünü düşürecek bir gelişmeye imza atıyor. Altyapı değişikliğine giden şirket Instagram'da yaptığı gibi aktif olmayan kullanıcıları tek tek belirleyip sayfalardan düşecek.
Böylece aktif olmayan ya da 'spam' olduğu düşünülen Facebook hesaplarının kaldırılmasıyla sayfaların takipçi rakamlarında ciddi düşüşler bekleniyor. Özellikle de milyonlarca takipçisi olan sayfalar bu gelişmeden olumsuz yönde etkilenecek.
Facebook, işlemin Mart 2016'da başladığını belirtse de, şimdilik daha detaylı bilgi paylaşmamayı tercih etti.

Google'dan 23 Nisan jesti
Google Doodle’larına devam ediyor. Teknoloji devi ve dünyanın en büyük arama motoru Google, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı için anasayfasında Doodle yayınladı. Google anasayfasına giren kullanıcılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı için hazırlanmış Doodle ile karşılaştı. Teşekkürler Google.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi