ADALETİN TERAZİSİ

Kazananının olmadığı bu önemli maçın, her iki takım için kayıbı ise büyük oldu.

24 Şubat 2014 19:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazananının olmadığı bu önemli maçın, her iki takım için kayıbı ise büyük oldu. Karşılaşma öncesinde, MP. Antalyaspor alt sıralardan kurtulmak adına galip gelmek isterken, Eskişehirspor ise üst sıralardan kopmamak için 3 puan almak isteğinde olan taraftı.
Karşılaşmanın ilk yarısın da öyle bir pozisyon yaşandı ki… Aklıma hemen 9 Şubat 2014 günü, Sivasspor- Fenerbahçe arasında oynana ve hala gündemdeki yerini ilk gündeki kadar sıcak bir şekilde koruyan o meşhurrrrr penaltı bozisyonu geldi.
Kıyametler koptu, yer yerinden oynadı. Nerdeyse TBMM bu pozisyon için önerge bile vereceklerdi. Bütün Ulusal kanallar sadece bu görüntü üzerine proğram formatlarını yerleştirdiler.
Şimdi dönüp, MP. Antalyasporlu Boum’un, Eskişehirspor’lu Kamil Ahmet Çörekçiye yapmış olduğu harekete bakalım. Peki… Boum ne yaptı ki! Kendi ceza sahası içinde paraşütü açılmamış, bir pilotun, kendisinden bi haber yoldan geçen birinin üzerine düşmesi gibi, o da Kamil Ahmet Çörekçiyi adeta altına alarak sürkülase etti.
Müsabakalarda genelde figüranlık görevi üstlenen, kale çizgisi yardımcı hakemlerinin bu pozisyonu tahlil edememeleri için, Trübindeki akraba, ya da arkadaşları ile sohbet ediyormuşlar bahanesini uydurmaları gerekir.
Hadi diyelim ki, hakemlerin o meşhuuuur maç öncesi memerandumunda, maçın Reisi orta hakem Sayın Ali Palabıyık,18 içi ve civarındaki pozisyonlara, karar verici kişi olarak tek yetkili kendini kıldı. E be kardeşim, bu penaltı pozisyonunu, hem Vallahi, hemde billahi insan karşı trübinden görse çalar, sen nereye bakıyordun.
…Bende diyorum ki! Fenerbahçe maçında verilmeyen penaltı için, bu kadar yangın yapan otoriteler, Anadolunun güzide takımı Eskişehirspor için kaç dakikalarını ya da kaç cümlereini ayıracaklar.
Adaletin terazisi, zengin fakir, güçlü güçsüz, büyük takım küçük takım ayrımı yapmamalı. Her takım ve birey için, eşit olmalıdır. Evet, dün Fenerbahçenin penaltısı verilmediği gibi, bu günde Eskişehirsporun penaltısı verilmedi.
Unutulmamalı ki haksız yere çalınan bir düdüğün, Sezon sonunda kulüplere maddi ve manevi, götürüsü ve tahribatı çok büyük olur.
Maçın genel analizine fazla değinmek istemiyorum. Ancak karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünde daha atak olan, oyuna hükmeden takım MP. Antalyaspor olurken, ikinci 45 dakikalık dilimde ise, Eskişehir spor daha ne yaptığını bilen, oyunun temposunu kendine göre ayarlayan taraftı. Özellikle maçın son bölümlerinde baskısını arttıran Kırmızı Şimşekler pozisyonları cömertçe harcadılar.
Bu takım, Fizanada gitse Taraftarlar oraya da mutlaka gider. Bu hafta oynanacak Kasımpaşa maçında yine trübinleri doldurarak tüm Türkiyeye örnek olacak bir taraftar profili çizmeliler.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi