Adaletsizliğe boyun eğmemek

Futbolun adaletsizliği yine Eskişehirspor’un başına geldi. Bu sezon kendi sahasında oynadığı Galatasaray maçının ardından aynı adaletsizlik Kadıköy’de

15 Nisan 2013 18:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Futbolun adaletsizliği yine Eskişehirspor’un başına geldi. Bu sezon kendi sahasında oynadığı Galatasaray maçının ardından aynı adaletsizlik Kadıköy’de Fenerbahçe ile oynanan maçta yine gün yüzüne çıktı.
****
Futbolun adaletsizliğinin yanında birde önemli bir faktör olan hakemlerin adaletli olması, maçı adaletli yönetebilmesi. İşte hakemlerin adaletsizliği ortaya çıkınca, hele hele Fenerbahçe, Galatasaray gibi ekipler ile oynadığız maçlarda bunları yaşadığınızda, emeklerinizin boşa gittiğini, ne kadar isyan etseniz de sonucunda hiçbir şeyin değişmeyeceğini görüyorsunuz. Bunu en son oynanan maçta Alper’in sayılmayan golünde açık bir şekilde gördük.
****
Gördük, itiraz ettik ama sonuç yine değişmedi. Buz gibi gol hiçe gitti. Bu adaletsizliğe en iyi cevabını ise Eskişehirspor, İstanbul’da rakibini eze eze oynadığı futbol ile verdi. Oynadığı futbol ile yine göz doldurdu, yine korku saldı. Ama yine hüsranla sonuçlandı, bu kez futbolun adaletsizliği ortaya çıktı. Bu güzel oyunu, yarın kupada kocaman rotasyon yapacak olan Fenerbahçe karşısında ortaya koymak çok önemli. Eskişehirspor aynı iştahlı ve coşkulu oyununu sergilemeyi başarırsa burada galibiyeti işten bile değil. Ancak bu kez İstanbul’da yakaladığımız Fenerbahçe’yi de göremeyebiliriz.
Eskişehir halkı Eskişehirspor’dan artık kupa bekliyor. Çünkü şanlı tarihinde son yıllarda kupa yüzü göremeyen Eskişehirspor’da camia kupa hasretiyle yanıp tutuşuyor. Yanal ve öğrencilerinin elinde büyük bir avantaj ve adaletsizliğe en güzel cevap var. En büyük avantaj, rotasyona uğrayacak Fenerbahçe ve en büyük destekçisi cefakar Eskişehirspor taraftarı. Onlar, maçın ilk düdüğünden itibaren taraftarın büyük desteğini arkasına alırsa Fenerbahçe’yi buradan eli boş gönderir.
****
Yanal ve öğrencileri ligde oynadıkları Fenerbahçe maçında, hem futbolun adaletsizliğine hem de hakemlerin adaletsizliğine alacakları galibiyet ile cevap verebilir. Çünkü Eskişehirspor, Anadolu’da adaletsizliğe her zaman en güzel cevabını vermiştir.
Bkz: Eskişehirspor- Sivasspor: 2-1
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi