Ajanstan astronot ilanı!

19 Haziran 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kanada Uzay Ajansı, uzay çalışmaları kapsamında yetiştirilmek üzere iki yeni astronot için ilana çıktı.
Kanada Uzay Ajansı (CSA)’nın uzay programına dahil edilmek üzere iki yeni astronotu işe alacağını duyurdu.
Kanada İnovasyon, Bilim ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Navdeep Bains, yaptığı yazılı açıklamada, ülke tarihinde dördüncü kez tekrarlanacak olan astronot alımı için, ‘’Eğer gezegenin sınırlarının ötesine geçmek istiyorsanız, şimdi tam zamanı’’ ifadesini kullandı.
Kanada, NASA’nın uzay çalışmaları kapsamında bugüne kadar 16 ayrı görevde 8 astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderdi. UUİ’nin bazı robotik aksamı ile optik sistemi de Kanada tarafından karşılandı.
 
OLED ekranın talibi çok
OLED ekrana ilgi her geçen gün artıyor. Son olarak Huawei ve Xiaomi'nin OLED panele geçiş yapacağı iddiası duyuldu. Peki dünya devlerine OLED paneli kim sağlayacak?
Son dönemde birçok Çinli üretici akıllı telefonlarda OLED ekrana geçiş yaparken, sektörden gelen güvenilir kaynaklar 2017 ya da 2018 yılında Apple’ın iPhone modellerinde OLED ekrana geçiş yapacağını bildiriyor.
Mobil dünyasında OLED ekran üretimi ve tedariki noktasında Samsung şu an açık ara önde gibi gözüküyor. Sektörün bir numaralı ismi bugün artık giriş seviyesi modellerde dahi OLED ekran teknolojisine yer veriyor.
 
iOS 10 ile depolama alanı artıyor!
Apple'ın WWDC 2016 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği iOS 10'un iddialı olduğu konulardan birisi depolama oldu.
Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği WWDC 2016 etkinliğinde birçok yeniliğin yanı sıra iOS 10’un duyurusunu gerçekleştirdi. Apple’ın bu etkinlikte üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi depolama optimizasyonu oldu.
Zira, firma yaptığı optimizasyonlar ile kullanıcılara daha fazla depolama alanı sunacağını belirtti.
 
Windows phone’a bir darbe daha!
Beklentilerin aksine daha da küçülme gösteren mağaza bir engele daha göğüs germek zorunda kaldı.
Daha önce International Age Rating Coalition (IARC) yani Uluslararası Yaş Derecelendirme Koalisyonu'nun Android'in Google Play mağazasına getirdiği uygulamaların yaş sınırlaması sisteminden Windows phone için olan Windows Store da nasibini alacak.
Windows phone için gelen olumsuz haberlerin ardı arkası yok. Microsoft ne yaptıysa Windows phone için beklediği sonuçları alamadı. Bu yüzden işletim sisteminin sonu pek de iyi olacak gibi görünmüyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi