Ak Parti Eskişehir'i kırmıyor

18 Kasım 2016 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Dün ES TV ekranlarında ilk elden canlı canlı izleyinceye kadar yeni stadyumun Yeni Malatya maçına açılıp açılmayacağı ile ilgili heyecan, endişe, merak ve sabırsızlık duygularını dolu dolu yaşadığımız bir 10 gün geçirdik.
Şahsen açılacağına güçlü bir şekilde inansam da, garanticiliği sevdiğim için resmi açıklama olmadan endişelerimi rafa kaldırmadım.
Şu an tüm şehir şampiyon olmuş gibi kenetlenmiş ve yeni mabedinde tarihi bir başlangıca imza atmak için artık saat saymaya başladı bile.
Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal’ın, taraftarın, şehrin ısrarı ve günler öncesinden Eskişehir basınının gayreti takdire şayan ve asla unutulmaz.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Vekil Harun Karacan’ın seferberliği unutulmaz, gerek Odunpazarı gerek Tepebaşı Belediyeleri’nin bu yatırımı yetiştirmek için 7/24 mesaisi de büyük iltifatları hak ediyor. Hepsine ayrı ayrı tüm gönlümüzle, harcadıkları tüm çaba için teşekkür ederiz.
Gel gelelim iktidar partisine sadece stadyumun teslimden önce açılması değil, bu stadyum ile ilgili birçok başlıktan ötürü teşekkür etmemiz gereken hususlar var.  Çünkü süreç başladığından beri Eskişehir ne istediyse o sese kulak verdiler.
Eski stadyumun yerine meydan olsun istedik. “TOKİ’ye kaynak için TDKB’den bütçe verelim” dedik.         ( Fikir babası olmakla gurur duyduğum)  Teklifi kabul ettiler ve ileride eski stadyum alanında bizlerin istediği bir meydan olacak. 
Stadyumun yanında yıkılacak havuz ve spor salonu istedik. Onlar da Yenikent’te 1,2 ay içinde, son derece modern tasarımı ve konforuyla Eskişehir’e teslim edilecek.
“Yeni stadyumun diğer illerde olduğu gibi ismi değişmesin, biz Atatürk Stadyumu ismini istiyoruz” dedik. Bunu da kabul ettirip, Yeni Atatürk Stadyumu ismini verdiler yeni mabedimize.
Yani süreç başladığından bu yana Eskişehir’in istek ve taleplerine kulak veren, bunları yerine getiren bir zihniyet gördük karşımızda.
Son olarak “Yeni Malatya maçı stadyum teslim alınmadan geçici kabul ile burada oynansın, seferber olun” dedik ve bu isteğimiz de yerine geldi. 
Şimdi alt alta bakınca AK Parti’nin Eskişehir temsilcilerine “Teşekkür” etmemek haksızlık olur, ayıp olur. Ben kendi adıma bu sağduyu için, şehrin sesine kulak verdikleri için gönülden teşekkür ediyorum.
Bu konuda CHP Eskişehir Vekili Utku Çakırözer’in kimseyi atlamadan yaptığı teşekkürün de iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.
Siyaseti bir kenara bırakıp, “doğruya doğru” demekle kaybedeceğimiz, yapılanları es geçerek kulp takacağımız bahaneleri bırakalım. Bu kazanç, bu takım, bu stadyum hepimizin. Ve hepimize hayırlı olsun.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi