AKN kaldırılıyor mu?

11 Eylül 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Adil Kullanım Noktası'nın kaldırılması için ciddi bir çalışma başlıyor. Artık ev ve işyerlerimizde AKN’ye takılıp çok düşük hızda insanı çileden çıkaran bir internet kabusu ile karşı karşıya kalmayacağız.
Adil Kullanım Noktası, internet kullanıcılarının en büyük şikâyetlerinden biri. Kalkar mı kalkmaz mı tartışmalarının arasında, uzunca bir süredir devam eden AKN uygulamasının sona ermesi için, BTK nihayet bir çalışma başlatıyor. Alınan son BTK karar metni yayınlandı. Ancak hemen AKN kalkıyor diye sevinmeyelim; önümüzde daha uzunca bir süreç olduğu açık. En azından herkesin şikayetçi olduğu bu sorunun çözümü için atılmış olan bu adımı kutluyorum.
 
Volvo sürücüsüz TIR’ları test ediyor!
Volvo geleceğin otomobil teknolojileri kapsamındaki çözümü sürücüsüz TIR’ların test aşamalarını başlattı. Volvo'nun sürücüsüz TIR’ları yakında yollara çıkabilir.
Mercedes-Benz'in sürücüsüz kamyon çözümleri konusunda Birleşik Krallık Parlamentosu ile anlaşmasından sonra, İsveç merkezli otomobil şirketi Volvo, sürücüsüz TIR’larının test aşamalarını başlattı. Mashable'da yer alan habere göre Volvo'nun 2016 yılının sonbaharında Kristineberg, İsveç'te başlattığı sürücüsüz TIR test aşamalarının, gelecek yıl (2017) içerisinde sonlanması bekleniyor.
 
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus arasındaki fark
Apple sabırsızlıkla beklenen iphone 7 ve iphone 7 Plus modellerinin tanıtımını yaptı. Peki bu iphone 7 ve iphone 7 Plus arasında ne gibi farklar var?
chip.com.tr bu iki ayrı model arasındaki farkları açıkladı. "Küçük" iPhone 7, 12 megapiksellik OIS destekli, 4 LED Truetone flaş ile gelse de, yalnızca bir lense sahip. iPhone 7 Plus'ta ise iki lens yer alıyor. iPhone 7 Plus'ın LG G5'i hatırlatan çift lensinden biri, geniş açılı lens iken diğeri, zum yapabiliyor.
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus arasındaki bir başka fark, pil boyutunda. Apple, her zaman olduğu gibi kullandığı pilin tam kapasitesini söylemiyor. Apple'ın söylediği, yeni iPhone 7 Plus'ın selefinden bir saat daha uzun dayandığı. iPhone 7 ise selefinden iki saat daha uzun dayanıyor. iPhone 7 Plus'ın daha çok RAM'e sahip olup olmadığı ise şimdilik belli değil.
İyi bayramlar
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi