Antrenman-maç futbolcusu?

Ahmet Bingöl yazdı

11 Mart 2015 23:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor maalesef bu sezon saç baş yoldurmaya devam ediyor. Oynadığı oyun sistemi kazanma arzusu o kadar değişkenlik gösteriyor ki maçlarda kazanma adına, nasıl bir tepki göstereceğini kestirmek mümkün değil. Beşiktaş maçı; iyi mücadele, iyi oyun, iyi sonuç… Rize maçı beklentiler çok yüksek, alınan sonuç iç acıtıcı. Bursa maçı Anadolu derbisi, yılların rekabeti, oyun vasatın çok altında sonuç eh idare eder. Hal böyle olunca, alınması gereken puanlar alınamıyor maalesef, birçok fırsat gelmesine rağmen alt sıralardan kurtulamıyoruz.
Peki, neden böyleyiz?  Neden bir türlü istikrarı sağlayamıyoruz.
Tabi ki birinci sorumlu Takımın Teknik sorumlusu Sayın Michael Skibbe’dir. Kadro istikrarını bir türlü yakalayamadı. Bir maç oynadığı kadroyla bir sonraki maça hiç çıkmadı. Oyuncu seçiminde adaletli davranmıyor. Bir maçta iyi oynayan bir oyuncuyu sakatlıktan çıkan bir oyuncuya tercih edebiliyor. Bu hareket futbolcunun hocasına olan güveni kaybettirir. Oyunu okumakta ciddi sıkıntıları var. Oyun içinde rakibin zayıf yönlerine gerekli hamleyi yapamıyor. Oyuncu tercihlerindeki hatalar bazen maçın önüne geçiyor. Oyuncuların mevkilerinde değil, farklı mevkilerde oynatarak oyunculara ve takıma büyük yaralar açabiliyor. Rize maçında Birol’u sağbek oynatmak gibi, Onur’dan santrafor yaratmak gibi, bir çok önekler verebiliriz. Oyuncu değişikliklerinde geç kalınması, oyun oynanırken bir (B) planının olmaması, takımı sahada zorda bırakıyor. Galatasaray maçına ve Bursaspor maçında oyuna erken müdahale edilseydi sonuç farklı olabilirdi. En büyük eksiği antrenman futbolcusuyla maç futbolcusunu ayır edememesi. Daha kötüsü hocayı kimsenin maç içinde ve maç dışında uyarmaması.
Maçlardan sonra verilen izinlerin süresinin abartılması, maçlar devam ederken iki günlük izinler üç günlük izinler takımın gücünün kaybolması veya azalması demektir. Sezon devam ederken yükleme yapamayacağınıza göre, güç kaybeden futbolcunun oynayacağı maçlarda sakatlanmasına davetiye çıkarmaktır. Beşiktaş maçında Kaan’ın sakatlanması, Rizespor maçında sezgin’in sakatlanması, Bursaspor maçında Onur ve Özgür Çek’in sakatlanması önümüzdeki maçlarda kimlerin sakatlanacağı sorusunu akıllara getiriyor. Uzun süreli izinler oyuncuların kafasını muhakkak karıştırır, ligden uzaklaştırır. Bu konuda yöneticilerin daha duyarlı olması gerekir.
Önümüzde bir Mersin maçı var. Bizim için olmazsa olmazlarımızdan bir maç, mutlak üç puan alınıp rahat bir nefes almak gerekir. Rakibin son maçlarda aldığı mağlubiyetler kimseyi rahatlatmasın önemli silahları var. Takım olduklarında neler yapacaklarını biliyoruz. Şu an ciddi şekilde maddi konuda sıkıntıları var. İki haftadır yeniliyorlar, Mersin takımı şu an moral motivasyon olarak iyi değil, bu bize avantaj olabilir.
“Gerçek şu ki rakibin ne yapacağı önemli değil, bizim kazanmak adına yapacaklarımız önemli” Hadi hayırlısı…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi