Apple Pay hizmete girdi

Serkan Açıkgöz yazdı

21 Şubat 2016 11:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Nakit para taşıma alışkanlığımızı yok edecek teknolojik bir gelişme daha insanlığın emrine amade. Kredi kartlarından sonra devrim diyebileceğimiz bir gelişme Apple firması tarafından ilk olarak ÇİN’de hizmete sunuldu.
Apple'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, China UnionPay kart sahiplerinin kolay bir şekilde banka kartlarını uyumlu Apple cihazlarına ekleyerek günlük alışverişlerini gerçekleştirebilecekleri belirtildi.
Çin’deki 20 bankanın bu sistemi destekleyeceği kaydediliyor. Gelişen teknolojiyle, dünyanın dört bir yanında müşterilerin market içi alışverişlerinde artık kredi kartı yerine cep telefonlarını kullanmaları teşvik ediliyor.
Çin’in en büyük elektronik ticaret ve alışveriş platformu olan Alibaba’nın geliştirdiği AliPay adlı sistem ülkedeki en yaygın online ödeme sistemi olarak biliniyor.
ABD, Kanada, Avusturalya ve İngiltere'de aktif olarak kullanılan Apple Pay ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde ve Türkiye'de henüz desteklenmiyor.
 
DOĞAL AFET TAHMİN UYGULAMASI!
Bu uygulama olur mu olmaz mı diye hemen hepimiz zaman zaman düşünmüşüzdür. Depremler, tsunamiler, hortumlar, tufanlar gibi birçok doğal yıkımların önceden öğrenilmesi birçok kişinin kurtulmasını sağlayabilir.
The Disaster Prediction App adı altındaki, doğal afetleri tahmin edebilen bu uygulama iki kişi tarafından geliştiriliyor. Uygulamanın amacı, ön okumalar yaparak, felaketler oluşmadan insanları uyarmak. Ben Davidson, daha önce Kickstarter üzerinde mobil izleme projesi geliştirmiş, SpaceWeatherNews.com, Suspicious0bservers.org siteleriyle, güneş hareketlerine bağlı olarak oluşan felaketleri tahmin etme üzerine yoğunlaşmış.
Hava durumu uygulaması gibi çalışacak olan bu uygulama, evrensel ve bulunduğunuz lokasyona bağlı olarak uyarılar verebilecek. Oluşabilecek felaketin risk derecesi de yanında sunulacak. Güneş manyetik alanlarının hareketleri, dünya üzerinde depremleri tetiklediğinden, ölçüm bu sayede yapılacak.
 
Deprem ve fırtınalar için uyarı verilecek
Depremlerin yanında, bu uygulumayla birlikte, tropik fırtınaların uyarıları gönderilebilecek. Üstelik Güneş üzerinde oluşan fırtınaların, elektriksel şebekeleri, ulaşımı, iletişimi ve uyduları etkilemesi ihtimali de bildirim olarak uygulamada sunulacak. Kısacası yapımcılar, insanların hayatını kurtarabilmeyi hedefliyor.
 
(Termal kamera foto girecek)
 
TERMAL KAMERALI TELEFON
Termal kameralı ilk android telefon CAT S60 duyuruldu!
Amerikanın ünlü iş makinesi üreticisi CAT yani Caterpillar ürettiği ürünler ile her daim sağlamlığın ve gücün simgesi olmuştur. Cat ürettiği termal kameralı ilk telefonla büyük yankı uyandırdı. Cat S60 önümüzdeki günlerde piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Amerikanın ünlü iş makinesi üreticisi CAT yani Caterpillar ürettiği ürünler ile her daim sağlamlığın ve gücün simgesi olmuştur. Ülkemizde kışlık botları ile tanıdığımız CAT markasının farklı ürünlere sahip olduğunu hemen hatırlatalım.
CAT uzun zamandır akıllı telefon pazarında kendine farklı bir yer edinmeye çalışıyor. Özellile S40 ve S50 ile birçok kesmin takdirini toplayan firma bu sefer kimsenin aklına gelmeyeni yapıyor ve tamamen işe yönelik bir ürün ile karşımıza çıkıyor.
 
CAT S60 ile bize termal kameranın akıllı telefonlarda kullanılabileceğini ispatlıyor ve yeni telefonunda 15 ile 30 metre mesafeden tarama yapabilen bir termal kamera kullanıyor.
Termal kameranın video çekim özelliği olduğunu da belirtelim. 640x480 pilksel boyutunda video çekimine imkan tanıyan S60'ın oldukça şık göründüğünü belirtelim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi