Atatürk için teşekkürler AK Parti

31 Ağustos 2016 10:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, Dündar Ünlü, Volkan Doğan ...
Kısacası Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun isminin değişmemesi için gayret sarf etmiş, emek vermiş kim var ise hepsine teşekkür ediyoruz.
Eskişehirlinin isteğini göz ardı etmediğiniz, bu şehri diğer şehirlerden farklı bir yere koydurmak için gösterdiğiniz çaba için teşekkürler.
Zira Atatürk'ün ismini stadyumdan çıkarıp yerine Arena koymak gönülleri fazlaca incitecek ve farklı şeyler düşündürecekti.
Hatırlarsınız çok değil bir kaç ay öncesine kadar en ciddi tartışmaların yaşandığı konuların başında geliyordu yeni stadyumun ismi. Hatta AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı münferit olarak isim önerisinde bulunmuş ve bu öneride Atatürk olmaması kafa karıştırıp, tepki çekmişti.
Hele ki Türkiye'nin dört bir yanında inşaa edilen yeni stadyumlara verilen isimlere bakınca, Atatürk isminin büyük ihtimal korunamayacağını düşünmüştük.
O günlerde AK Parti yönetimine yaptığım çağrıda; “Gelin stadyum ismini Atatürk olarak bırakın ve hem kafalardaki soru işaretleri gitsin hem de etki gücünüzü görelim” demiştim.
O iddialı satırların ardından dün TOKİ'nin sayfasında gördük ki stadyumun ismi açıklanmış. Yeni Atatürk Stadyumu olarak açıklanan isim de Eskişehir'in farkını ortaya koymuş.
Hemen hemen tüm illerde değişen isimlerden sonra Eskişehir'in ismini muhafaza etmesi bana göre önemli bir başarıdır. Ciddi bir emektir ve takdir etmemek olmaz.
Bu uzlaşının şehrin siyasi iklimine de olumlu katkı yapacağını düşünüyor ve bir kez daha emeği geçen kim var ise Eskişehir'in isteğine kayıtsız kalmadığı için teşekkür ediyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi