Atmayana atarlar

Ahmet Taşçı yazdı

10 Şubat 2015 23:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Öyle bir 90 dakika izledik ki hangi takımın ligin tepesinde olduğu, hangi takımın ligin alt sıralarında olduğu, şaşkınlığı vardı insanların yüzünde.

Bir gün öncesi, hem Eskişehirspor’un alt sıralardan kurtulma çabası veren rakipleri puan kaybetmiş, hem de Galatasaray’ın ezeli rakibi ve şampiyonluk adayı Fenerbahçe puan kaybetmiş.

Sporseverlerin ve taraftarların,  her iki takımdan da son derece efektif ve coşkulu bir futbol beklentisi vardı.

Ancak karşılaşmaya çok kötü başlayan ve golü ilk bulan taraf Sarı-Kırmızılı takım oldu. Bereket Siyah-Kırmızılı takım çok geçmeden Sissoko ile hemen cevap verip skoru dengeledi. Skoru dengeleyen Eskişehirspor, dakikalar ilerledikçe oyunun hakimi de oldu. Üretkenlik adına birçok pozisyona girip değerlendiremeyen Kırmızı Şimşekler, futbol terminolojisinde sıkça kullanılan bir cümlenin aklımıza gelmesine neden oldu ‘Atamayana atarlar’

Her ne kadar da benim kadrom yeterli transfere ihtiyacım yok diyen Teknik Direktör Skibbe, yeni transferler Mustafa Yumlu ve Sezer Öztürk’ü ilk 11’de, Emre Güral’ı da sonradan oyuna alarak, evet bu takımın gerçekte transfere ihtiyacı varmış demek zorunda kaldı.

Teknik direktör Skibbe, ilk on bir tercihinde ne kadar doğru ise, oyuncu değişikliklerinde yapmış olduğu stratejilerde bir o kadar yanlıştı. Şöyle ki, karşınızda 1 puana razı olan, yenilmeden evime nasıl giderim çareleri arayan bir rakip varken, değişiklik hamlelerinizi çok daha erken yapabilirsiniz.

Örneğin Sezer Öztürk iyi oynamasına rağmen 50.dakikadan sonra performansında düşüş başladı. O dakikalarda Emre Güral, Sezer değişikliği pozitif yönde katkı sağlardı.

Fakat 76. dakikada yapılan Emre Güral, Sezer değişikliği yerine, Sezer, Goran Causic olmalıydı.

Nedeni ise, hem sağ kanatta oynayan Kamil Ahmet, Hem sol kanatta oynayan Özgür Çek bir hayli efor sarf ettikleri için savunma yönlerinde ciddi sıkıntılar başlamıştı.

İşin özü şu, kaybedilen her maçtan ahlanmanın ve vahlanmanın hiçbir getirisinin olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Eskişehirspor, Galatasaray'a karşı oynamış olduğu bu futbolun üstüne biraz daha koyarak, Gençlerbirliği karşılaşmasına konsantre olmalıdır. Lawal, Sissoko ve kaleci Boffin’in çok önemli işler yaptıklarını söyleyebilirim.

Gençlerbirliği karşılaşması Eskişehirspor için sonun başlangıcı değil, önemli bir çıkışın habercisi ve başlangıcı olmalıdır. Neticesinde kaybedilmeyecek kadar önemli bir 90 dakika olacak.

Bir kez daha şuna şahit olduk, boş tribünler tuzsuz bir yemek gibi. Onun için diyorum ki, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yetkilileri olan, gözlemci ve temsilcileri bu tür cezaları verirken biraz daha vicdanlı hareket etmeleri gerekir diye düşünüyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi