Aytaç Kara Işık Saçıyor…

Sivasspor’la oynanan oyun Akhisar’ın yarısı bile değildi. Ancak en belirgin bir şey vardı. O da Aytaç’ın orta sahadaki liderliği…

19 Ocak 2014 19:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Sivasspor’la oynanan oyun Akhisar’ın yarısı bile değildi. Ancak en belirgin bir şey vardı. O da Aytaç’ın orta sahadaki liderliği… Hem defans ile orta sahadaki bağlantıyı kurdu, hem de ofansif anlamda hücum bölgesine katkı sağladı. İkinci yarıda bunu başaramamasının tek nedeni ise skoru koruma telaşıydı.
Sivasspor’un ikinci yarıda ki etkinliğinin azalmasını biraz da Eskişehirspor’un geriye yaslanmasına bağlıyorum. Aynısını geçen hafta biz yaşamıştık. Akhisar skor olarak öne geçince geriye yaslanmıştı. Eskişehirspor böyle etkili oldu. Karşılaşmasında göze çarpan bir diğer konu ise pas ritminin hızlı olmasıydı. Akhisar maçında bu pas alışverişi oldukça yavaştı. Sivasspor maçında özellikle Aytaç’ın sorumluluk almasının ardından bu pas trafiği daha da hızlandı.
Galibiyetin gizli kahramanı kesinlikle Aytaç Kara’dır. Sezon başından buyana Aytaç’ın ne N’Diaye nede Hürriyet’in alternatifi olmamasını savundum. Artık savunduğum bir şey daha var, o da Aytaç’ın Hürriyet ile oynaması. Aytaç, Hürriyet ile birlikte daha etkili oluyor, daha çok sorumluluk alıyor. Çünkü Aytaç, hücuma çıktığı zaman Hürriyet orta alanda kalıyor ve bir anlamda savunmanın emniyet sübapı oluyor. Aytaç’ın çalışkanlığı birde yeteneğiyle birleştiği zaman Eskişehirspor’u hücum anlamında çok daha etkili yapıyor. Ama genç oyuncu, N’Diaye ile bunu yapamıyor çünkü N’Diaye hücuma çıktığında Aytaç geride kalarak istenileni veremiyordu. Bunun için Aytaç-Hürriyet ikilisinin orta alanda daha etkili olacağını düşünüyorum.
Birde Onur’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Futboldaki makûs talihini oyuna girdikten iki dakika sonra attığı harika gol ile değiştirdi. Oynadığı çok kısa sürede adeta bir onur mücadelesi verdi. Başta Başkan Mesut Hoşcan ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın güven duygusunu boşa çıkarmadı ve Sivas’ta belki de kariyerinin en önemli golünü attı. Daha da çok çalışırsa Siyah Kırmızı formanın gelecekteki en büyük yıldızlarından biri olacağının ilk işaretlerini veren Onur umarım Eskişehirspor’da büyük başarıların kahramanı olur.
Art arda alınan mağlubiyetler hem takımın hem camianın dengesini sarsmaya başlamış ve takımın özgüveni yavaş yavaş kaybolmaya başlamıştı. Aslında bu galibiyet Eskişehirspor’a adeta hayat öpücüğü gibi geldi.
Realist olmak gerekirse; bir mağlubiyet alınca dünyanın sonu olmadığı gibi bir galibiyette de mutlaka hedefe ulaşmış sayılmayız. Ancak umutlarımızı önümüzdeki haftalara taşıyan çok şık bir galibiyet olduğunu önemle vurgulamak istiyorum. Kupadaki en kritik karşılaşma olan Bursaspor maçı bizim için yalnızca bir kupa anlamı taşımıyor.Tarihsel rekabet açısından da ayrı bir önemi olan bu maçlarda alınacak puan ya da puanlar tur için büyük avantaj sağlayacak.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi