Balonda mangal keyfi

23 Kasım 2016 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor taraftarı zaman zaman da ‘çılgınlıklarıyla’ gündeme geliyor. Konya’ya maça giderken trende mangal yaptı bu adamlar. Engin Akaydın ve arkadaşları… Unutulmaz bir fotoğraf ve anıydı. Sonra yanılmıyorsam Trabzon’a giderken minibüste köfte yaptılar. Akaydın’ı gördükçe takılıyoruz; sırada uçak mı, vapur mu, ne var diye… Frig Vadisi’nde balon seferleri başlıyor. Yakında balonda köfte pişiren adamlar görürseniz işte onlar ESES taraftarıdır.
 
Karacan’a nolmuş!
Geçtiğimiz perşembe günü AK Parti Milletvekili Harun Karacan’ı ES TV’de ağırladık. Murat Taşkın ile ne var ne yok her şeyi sorduk. Karacan zaten bir haftadır yazılıp çiziliyor. O yüzden bu yazıda izleyenlerin dediklerine yer vereceğim. Program sonrası kiminle karşılaşsam “Karacan’a nolmuş” diyor. Arayanlar oldu, sosyal medyadan ulaşanlar var. Hepsinin tespiti aşağı yukarı “Karacan’a nolmuş” şeklindeydi. Karacan gerçekten iyi performans sergiledi. Samimiydi, konulara hâkimdi. İletişimi kuvvetliydi, beden dilini de iyi kullandı. İzleyenler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Farklı bir Karacan vardı karşımızda.
 
Serbest çağrışım
AK Partili Volkan Doğan, “Hizmetlerimizin peşine takılıyor” dediği CHP’li Kazım Kurt’u ambulansın peşine takılan uyanık taksi şoförüne benzetti. Benzetme hayli tuttu! Eğlenceli, akılda kalıcı, politik zekâsı yüksek bir benzetme. Bakan Avcı da o benzetmeyi aynen kullandı. Kazım Kurt bile kullanıyor! Ambulans ve şoför yanyana gelince aklıma başka şeyler geldi. CHP’nin tanınmış isimlerinden Aydın Güngör, 2009’da ‘yine’ Büyükşehir adayı yapılmıştı. Avukatlık bürosunu ziyaretimde Aydın Abi ‘Kendimi ambulans şoförü gibi hissediyorum’ demişti. Aydın Abi 2004’te de CHP’nin Büyükşehir adayıydı. Ancak ‘evraklar’ seçim kuruluna yetiştirilemediği için partisi seçime katılamamıştı. Bu vesileyle tüm ambulans şoförlerine ve ‘uyanık’ taksicileri selam olsun.
 
Ahmet Ataç’ın Makam Odası
Makam Odası’nın son durağı Ahmet Ataç oldu. Ataç’ın odasından aklımda kalanlar…
  • Atatürk, Ecevit, Che Guevara, Fidel Castro’ya ait fotoğraf ve resimler
  • Pişmiş Toprak Sempozyumu'nda yapılan topraktan bir Iphone
  • Çanakkale'den gelen rehberlerin getirdiği Şehitlik Anıtı ve Nusret Mayın Gemisi
  • Menderes'in idamının kaldırılmasını isteyen İnönü ve liderlerin, darbeci askerlere ziyaretini gösteren fotoğraf
  • Eftaş Ekmek Fabrikası hissedarı ve yöneticisi olan babasının işyerinde kullandığı telefon
  • Havana’da verdiği poz
İnsan hayret ediyor
Türkiye’de siyasal iletişim denince akla gelen üç beş isimden biri de Bakanımız Nabi Avcı’dır. 2011’de Eskişehir’den milletvekili seçildi. 2015’te ikinci kez seçildi. Yaklaşık beş yıldır bizimle. AK Parti’nin kentimizde yaşadığı sorunlardan biri de ‘tanıtım’ işi deniyor. İktidarın yaptıklarının yeteri kadar duyurulamadığı, anlatılamadığı iddia ediliyor. Nabi Avcı, bu ‘tanıtım, iletişim, mesaj ve slogan’ işlerinin ustası. Hem de 90’lı yıllardan itibaren… Eskişehir’de işler neden istediği gibi gitmiyor, anlamak mümkün değil.
 
Eyvah, AK Parti ‘yeni boyuta’ geçti!
İktidar partisi yaptığı hizmetlere sahip çıkamadı. Genel algı bu yönde… Şöyle parlak, güzel ve gösterişli açılışlar yapamadı. Projelerin her aşaması ‘sorun’ oldu, olduruldu. Bu duruma kimi zaman kendileri neden oldu, kimi zaman da rakipleri. Hizmetlerin çoğu ‘kim yaptıya’ gitti… Yapıp ettikleri yüzünden çok ‘dayak’ yedi. Her hizmetini akıl almaz politikasıyla tartışılır hale getirdi. Bu şekilde yıllar birbirini kovaladı. Son olarak stat meselesi… Hükümet, 140 milyon harcayıp, şehre herkesin hayran kaldığı bir stat kazandırdı. Sonuç ne? Gündem ne? Tartışılan ne? Sonuç; AK Parti yine dayak yiyor. Gündem; CHP’li Odunpazarı’nın stattan atılması. Tartışılan; iktidar neden CHP’li belediyenin hizmet etmesini istemiyor!
 
Biraz sakin lütfen
Eskişehirspor çok önemli ve kritik bir sezon geçiriyor. Bu sadece “Süper Lig’e çıkma” meselesi değil. Varolma mücadelesi veriyoruz, bunu herkes biliyor. Bu nedenle camiada tansiyon çok yüksek. Herkes çok gergin, herkes stresli… Bu kadar stres hata yaptırıyor, Göztepe maçında olduğu gibi. Evet, biliyorum çok zor ama ‘aşırı’ sakin olmalıyız. Malatya maçında da gördüm. Alpay Hoca, yönetim, topçular, taraftar, gazeteciler herkes çok gergin. Biraz gerilim iyidir ama fazlası felakete sürükler. Bu stresle ligin sonunu göremeyiz! Bu sezon hiç olmadığımız kadar mantıklı ve sakin olmalıyız. “Yavaşça acele et” diye bir söz var tam bu sezon için söylenmiş.
 
Sivrihisar denince aklıma gelenler
Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, çalışmalarıyla Sivrihisar’ı gündeme taşıdı. Bu ilçemiz yakın bir gelecekte daha çok konuşulacak, yazılıp çizilecek. Sivrihisar, makûs talihini yenmek üzere. İlçeye pek çok kez gittim. İşte Sivrihisar denince aklıma gelenler;
  • Nasreddin Hoca
  • Antik kent Pessinus
  • Ahşap direkli Ulu Cami
  • Bir ara çanı çalınan saat kulesi
  • Zaim Ağa Konağı
  • Balıkdamı
  • Restore edilen Ermeni Kilisesi
  • Akbaş köpekleri
  • Kurtuluş Savaşı’nda milli mücadeleye armağan ettikleri uçağın maketi
  • Kayalar
  • Bamya çorbası
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi