Başımız sağ olsun

12 Aralık 2016 09:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Terör yine canımızı yaktı.
Yine genç, masum ve hayalleri olan insanları şehit etti.
Yine korku saldı.
Yine gündemi alt üst etti.
38 şehit verdiğimiz 160’a yakın yaralının olduğu saldırının ardından tepkilere baktığımızda ne yazık ki yine toplumu ‘parçalamayı’ başardığını gördük!
Terör eylemleri son yıllarda ‘gerçek amacına’ daha çok hizmet eder hale geldi. Bunun nedeni saldırılarda daha çok sayıda kayıp vermemiz değil.
Nedeni insanların teröre verdiği ya da veremediği tepki…
Saldırılar sonrasında bile birlik ve beraberliği sağlayamıyoruz.
Acılar bile bir araya getiremiyor bizi…
Genç ölümler bile birbirimize olan öfkemizi dindirmiyor…
Masumların ölmesi bile aklımızı başımıza getirmiyor…
Belki de en önemlisi bu tür olaylardan ders çıkarmayı bilmiyoruz. Giderek artan terör eylemleri bize ‘bazı mesajlar’ veriyor ama biz anlamıyoruz.
Memleketimizin çok acil çözüm bekleyen sorunları var.
Güvenlik gibi, işsizlik gibi…
Oysa bizim gündemimiz çok başka! Ülkemiz bu haldeyken başkanlık, referandum gibi şeylerle vakit ve enerji kaybedemeyiz. Memleketin ‘başkanlık, liderlik’ gibi sorunları yok!
Başkan da belli, lider de belli, genel başkan da belli…
Bu konu belki daha sonra tartışılabilir ama şimdi ne yeri ne de zamanı. Sorunlarımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkilerini artırarak değil, belki bazı yetkilerini devrederek çözülebilir.
En küçük meseleyle bile Erdoğan’ın ilgilendiğini duyuyoruz. Cumhurbaşkanı, belki biraz da kendi isteğiyle gereksiz pek çok gündemle meşgul oluyor, meşgul ediliyor.
Erdoğan bilmem ne federasyonuna atanacak başkanla falan değil, hayati konularla uğraşmalı.
Evet, başkanlık meselesi derhal rafa kaldırılmalı. Bunu en başta Erdoğan istemelidir. İktidarın ne kadar ‘adamı’ ve ‘gücü’ varsa terörü, işsizliği bitirmeye kafa yormalı.
Kimse işini gücünü bırakıp bize ‘başkanlığın 70 faziletini’ anlatmaya kalkmasın. Kapı kapı, kanal kanal, meydan meydan gezip ‘ne güzel şeydir başkanlık’ demesin.
MHP’liler de çıkıp ‘memleketin en önemli sorununu çözdük, hayırlı olsun’ demesin! MHP’lilerin bir kısmının memleketin asıl sorunlarından haberleri olmayabilir! Onlara tavsiyem; ATV izlemeyi, Sabah gazetesi okumayı bırakıp halkın, esnafın arasına karışın!
Güzel ülkemin üç dört ay boyunca ‘başkanlık’ gerginliği çekecek mecali yoktur. Bir ve beraber olmaya, topyekûn dayanışmaya, milletçe seferberliğe ihtiyaç var.
Kimsenin dışlanmayacağı, azarlanmayacağı yeni bir hava yaratmalıyız. Gerginliği azaltacak, husumeti sona erdirecek şeyler söylenmeli.
Başkanlık için MHP ile bir araya gelen AK Parti, memleket için de CHP ile bir araya gelmeli, gelebilmeli.
Dışarıda zaten ‘yedi düvel’ var, içeride de ‘yedi düvel’ yaratmanın anlamı yok.
İstanbul’daki saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah, dayanılmaz bir acı yaşayan ailelere de sabır versin.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi