Başkan aranıyor

31 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor 2015/2016 sezonunda bir alt lige düşerek sevenlerini derinde üzmüştür. Eskişehirspor’u yönetenler biz başarılıyız deme şansı var mı? Yok. Başarısız olan yönetim, birçok mazeret saya bilir mi? Sayabilir. Kabul görür mü? Görmez. Çünkü ortada bir başarısızlık var. Bu yüzden yönetim kongre kararı aldı. Sayın Başkan ve yönetimi kongrede aday olmayacaklarını kamuoyuyla paylaştı. Bunun anlamı şudur. Ben çok istememe rağmen bu kulübü ligde tutamadım, lansman toplantısında o küçük çocuğu verdiğim sözleri yerine getiremedim, iyi yönetemedim. Düşündüklerimin dışında birçok problemle karşılaştım. Vicdanen rahatım ama başarılı olamadım, dedi noktayı koydu. Bunların üzerine konuşmak, en ince detayına kadar irdelemek bel altına inmek, itibarsızlaştırmak spor ahlakıyla bağdaşmaz. Kimsede kimseye karakter tahlili yapmamalı. Başarısızlığın nedenini gerekli her detayı basın mensubu arkadaşlarımız araştırıyor ve yazıyor. Yazılı ve görsel basında sayfalarca yer buluyor. Takdir spor kamuoyunundur. Tabii ki bu başarısızlık tarihteki yerini almıştır.  İşin diğer boyutu bu sıkıntılı durumda nasıl çıkılacağını araştırmak ve çözüm üretmek olmalıdır.

Önümüzde bir kongre var. Bazı kesimler kapalı kapılar arkasında, bazı kesimler ulu orta çalışıyorlar. Herkes bir hesaptır tutturmuş gidiyor. O aday bu aday, o olmaz bu olur bu durumda bunları konuşmak, hesap yapmak bana göre düşmeyle eşdeğerdedir. Eskişehirspor bizim ortak paydamız değimli? Eskişehirspor Eskişehir’in en önemli markası ve arması değimli?  Bu neyin hesabı? Takım Düşmüş, kulüp borç batağında, futbolcular tek tek elden gidiyor ya da boşa çıkıyor. Yakında takım diye bir şey kalmayacak siz hala hesap mı yapıyorsunuz. Şunun farkında değil misiniz? Sayın Vali Bey bu işe el atmasaydı umutlarımızı son haftalara taşıyabilir miydik? Takımın ve kulübüm durumu bu kadar vahimken Allah aşkına siz neyin hesabını yapıyorsunuz.
 
Peki, ne yapalım çözüm ne? 
Çözüm, Kongreyi başkanlık yarışına sokmadan, her kesimi kucaklayacak bir araya getirecek, Futbolu ve camiayı bilen, kentin tüm dinamiklerini bir araya getiren, siyasi otoritenin, yerel yönetimin desteğini alan bir çatı adayla kongreye gidilmelidir. Bakın Sivasspor ligden düştü. Yönetim kongre kararı aldı, tek listeyle kongrelerini yaptılar yollarına devam ediyorlar. Biz böyle havanda su dövmeye devam edersek atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak. Eğer bu şehir bir spor kentiyse spor kültürü varsa, bir Sivas kadar olamıyorsak vay Eskişehirspor’un haline.

Son söz Beylik laflar etmeden bu takımı sahiplenecek, iddialı, taşın altına elini koyacak, planlarını gelecek destek üzerine kurmayan, şikâyet etmeyen, eleştiriye ve uyarılara açık, özgüveni yüksek, temsil kabiliyeti olan bir Başkana ihtiyaç vardır. Dosta düşmana duyurulur.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi