Bayrak Yarışı olur, krizi olmaz…

14 Ağustos 2016 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Neresinden başlayalım, ne diyelim, nasıl söyleyelim bilemiyorum. Normalde hizmet için, birliktelik için, iyi işler için bayrak yarışına girilmesi gerekirken, pişmiş aşa su katarak bayrak krizi yaratmanın sanırım izahı yok.
3 aydan bu yana Odunpazarı Belediyesi Karacaşehir sırtlarına dev bir Türk Bayrağı yapıyoruz, İç Anadolu bölgesinin en büyük, eğimi ise Türkiye’nin en dik bayrağı olacak diye kamuoyuna bilgi veriyor, yapılan işi ve aşamaları fotoğrafları ile, video görüntüleri ile herkesle paylaşıyor.
Gelip geçerken çok uzun mesafelerden görüyoruz, gururumuz okşanıyor, tam da zamanına denk düştü, ne güzel oldu diye durum tespitleri yapıyoruz..
Ama bitimine ramak kalmış alanda 3, 4 gün önce Orhangazi Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin çektiği fotoğraflarla sanki işe yeni başlanmış ve Odunpazarı Belediyesi yokmuş gibi servis edilen bir açıklamaya rastlıyoruz. Bayrak çalışmamız başladı deniliyor.
“Allah Allah bu işi Odunpazarı Belediyesi yapmıyor muydu?” diye düşünüp işin aslının peşine düşüyoruz. Belediye’nin Orman Bölge ekiplerince alandan dışarı çıkarılıp, içeri sokulmadığını duyuyor yine de emin olmak için Fen İşleri Koordinatörü Yaşar Özel ile alana gidiyoruz ve gözlerimizle şahit oluyoruz ki, artık son rötuşları yapılan Bayrak alanına Belediye’nin girişine izin yok. Alandaki Orman Bölge Müdürlüğü yetkilisi bizi dışarı çıkartıyor ve hatta dakikalar içinde alana 2 kamyonet güvenlik görevlisi getirilerek söz de gövde gösterisi yapılmak isteniyor. Soruyoruz, belgelerini gözümüzle görüyoruz ve anlam vermekte zorlanıyoruz.
Bayrak çalışması için Kılıçoğlu, Esmer Mermer ve bir inşaat şirketini organize eden Odunpazarı Belediyesi. Alanın izni için yazışmalar yapan, kroki ve bayrak ölçü değerlerini hazırlayıp gönderen Odunpazarı Belediyesi. Ay, Yıldız için kalıpları şantiyesinde hazırlayan ve alandaki iş makineleri ile işçiler için aracı olan kurum da yine Odunpazarı Belediyesi…
Vali Azmi Çelik’e bilgi yazısını dilekçe ile gönderdiklerini de, çalışmanın her aşamasında orada olduklarını da belgeleriyle gözlüyoruz… Gelin görün ki artık bitme aşamasındaki Bayrak alanına artık sokulmayan da Odunpazarı Belediyesi.
Kaldı ki aylardır bu işi Belediye’nin yaptığını herkes bilirken ve Belediye’de bültenlerinde bu işi Orman Bölge, Karacaşehir ve Orhangazi Muhtarlıkları, Orhangazi Derneği katkılarıyla yaptığını söylerken yaşanan bu durum insanı derinden üzüyor.
Ülke darbe girişiminden bu yana birleşiyor, Türk Bayrağı daha anlamlı, insanlar birbirine daha sıkı sarılırken bir kurumun yani Orman Bölge’nin, bir başka kuruma yani Odunpazarı Belediyesi’ne böylesi bir işte ve iş bitme aşamasına gelirken yaptığı şey garip değil mi?
Hele ki bitmiş ve bir tek çevre düzenlemesi kalan bir işi, bu derneğin sanki yeni yapıyor ve sadece kendisi yapıyor gibi lanse etmesine siz ne dersiniz?
Belediye tartışma istemiyor, yetkili Yaşar Özel “Bayrak üzerine leke sürmeyelim, bayrak hepimizin, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, yardım istenirse biz buradayız ve bu bayrak şunun, bunun değil tüm milletimizin” diyerek sağduyu gösteriyor ancak insanın aklına gelen sorular ve verilemeyen cevaplar inanın o kadar olumlu değil.  
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi