BAZI GALİBİYETLER

Bazı mağlubiyetler vardır toparlanma sürecini uzatır.

18 Mart 2014 18:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Bazı mağlubiyetler vardır toparlanma sürecini uzatır. Beşiktaş maçında son dakikada yenen gol ilk önce futbolcuların sonra teknik heyet, yönetim ve taraftarın moralini bozmuştu. Bu yüzden maçtan önce yaşanan kriz ve son dakikada yenen gol herkesin olaylara daha mantıklı yaklaşmasını sağlamış. Sorumluluk duygusu içerisinde hareket ederek takım birlikteliği açısından sağduyulu yaklaşılmış, çok da iyi olmuş.
 
 
Sanica Boru Elazığ maçında takım kadrosunu görünce şaşırmamak elde değil. Çok uzun zaman önce olması gereken kadronun sahada olduğunu gördük. Geçen hafta kadroda olmayan ve çok uzun zamandır kadroya giremeyen oyuncuları sahada görünce, futbolda olmaması gereken birçok şeye şahit olduk. Peki sahadaki kadro doğrumuydu? Kesinlikle doğruydu. Sadece maç eksikliği ve maç kondisyonu açısından sıkıntı yaratabilirdi. Fenerbahçe galibiyetinden sonra Servet bir dakika bile oynamadı. Özgür Çek ilk on birde hiç oynamadı, sonradan oyuna girdi. Bienvenü ve Necati son beş haftadır hiç yan yana oynamadılar. Topun olumlu kullanılması açısından Jorguera ilk defa ilk on birde ön libero olarak çıktı. Daha önce maç içinde oynamıştı, çok da iyi oynamıştı.
 
Toparlanma süreci ve çözülmesi gereken sorunların kısa sürede çözülmesi konusunda Ertuğrul hocayı tebrik etmemek mümkün değil. Antrenörlüğün altın kuralı; sorunları uzatmadan çözüp birlikteliği sağlamaktır.
 
Maça gelince; çıkan kadro tamamen ofansif ve maçı kazanmak adına kurulan bir kadro... Kanatlarda hızlı oyuncular, sağ bekte K.Ahmet önde Erkan sol bekte Tarık önünde Özgür Çek ortada önde Bienvenü arkasında Necati ön liberoda topu iyi kullanan üretkenlik adına olumlu işler yapan Jorguera olunca birçok gol pozisyonu bulduk. Sağdan soldan gelen ortalarla sonuca gitmeye çalıştık, golde soldan Özgür’ün ortası ve Bienvenü’nün golüyle galip geldik. Necati’nin yaratıcılığı skoru arttırabilirdi, olmadı. Sahadaki herkes görevini yaptı. Bu galibiyet takımdaki kara bulutların dağılmasına, özgüvenin kazanmasına vesile olacaktır.
 
Servet Çetin’e bir parantez açmak istiyorum. Uzun süre oynamamasına rağmen, sahaya çıkınca varını yoğunu ortaya koyan, kendisini her daim hazır tutan, tam bir profosyonel gibi davranan kaptanı candan tebrik ediyorum.
 
Bazı galibiyetler vardır, üzerinizdeki tonlarca yükü alır, hafiflersiniz kuş gibi olursunuz. Nefes aldırır. Yarınlara umutla baktırır. İşte o galibiyet bu galibiyetti.
 
Bu akşam taraftar birliğinin düzenlemiş olduğu birliktelik gecesine kayıtsız kalınmaması dileği ile…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi