Prof.Dr. Alper Çabuk

Benim dileğim, barış ve hoşgörü

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

4 Ocak 2016 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
“Akademik puanlar mı, makbul puanlar mı” yazıma şöyle tepkiler geldi:

“Ya hocam, doğru söyleşmişsin de…, işte şu da şöyle, bu da böyle… Yani, işte, indeksli yayınlar da şöyle, böyle, falan, filan…”

Hatta zaman zaman hafif tartışmaya yol açan diyaloglar da yaşadım. Geçen haftaki yazımda şöyle sormuştum:

Acaba kaçımız yaptığımız bilimsel çalışmalarda kaç kişinin yaşamını olumlu olarak değiştireceğimizi öncelikli konu olarak dikkate alıyoruz?”

Prof.Dr.Aziz Sancar, kanser tedavisinde önemli çalışmalarıyla, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde  Nobel Bilim Ödülünü alan ilk Türk bilim insanı oldu. Çok merak ettim, acaba Sayın Sancar, insanlık için bu önemli çalışmalarını akademik puanlar için mi yaptı?

Büyük olasılıkla değil… Bir bilim insanı zaten insanlığa yarar sağlayacak çalışmaları merkeze koyarsa, değerli yayınlar, puanlar, ödüller zaten peşi sıra gelir… 

Benim için tartışma burada bitmiştir...

Nokta.

…………………

Koca bir yılı daha bitirdik. 2015’de yaşananlara bakacak olursak, Dünya için çok da iyi bir yıl olduğunu söyleyemeyeceğim. Umarım yeni yılla Dünyayı içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyen bütün sorunları geride bırakırız.

Paylaşmaya değer buldum. Kasım ayında Paris’te, IŞİD’nin düzenliği terör saldırılarında yaşamını yitiren 129 kişiden birisi olan Elif Doğan ile ilgili yasal işlemler yürütülürken, banka kayıtlarında, Elif Doğan’ın aylık 2 bin avro maaşının dörtte biri olan 500 avroyu, her ay Senegal’de üniversite eğitimi gören 3 Müslüman öğrenciye gönderdiği belirlenmiş. Bunu öğrenen ailesi, Fransa’nın kızı için vereceği tazminatı da, yine burs olarak yoksul öğrencilere dağıtacaklarını açıklamışlar. Ne çelişki ama, Müslümanlar adına hareket ettiğini ileri süren IŞİD militanlarının öldürdüğü genç, Müslüman öğrencilerin eğitimine aylık gelirinin dörtte birini gönderiyormuş... Neler oluyor, nasıl oluyor bunlar İslam dünyasında, anlayamıyorum... 2016 yılı için en başta gelen dileklerimden biri... Barış ve hoşgörü dini olan İslam’ı temsil eden İslam ülkelerine, barış ve hoşgörü...

.....................

Herkese çok güzel bir 2016 diliyorum...

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi