Bilgisayarlar için kış saati uyarısı!

30 Ekim 2016 08:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Yaza girerken yaz saati uygulaması, kışa girerken kış saati uygulaması geçtiğimiz günlerde kaldırımıştı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Türkiye genelinde yaz saati uygulamasının, bu yıldan itibaren yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştı.
İşte bu önemli değişiklik kendi zamanını otomatik olarak ayarlayan teknolojik cihazlarımızda bir takım sorunlarla karşılaşmamıza neden olabilir düşüncesiyle Microsoft, Türkiye genelinde devam edecek yaz saati uygulamasının Windows kullanıcılarını olumsuz etkilememesi için bir güncelleme yayınladı. Cihaz güncellemeleri otomatik olmayan kullanıcıların bu değişimden etkilenmemek için manuel güncelleme yapmaları gerekiyor.
Güncelleştirmelerin, aşağıdaki işletim sistemleri için geçerli olduğu duyuruldu:
Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Service Pack 1 (SP1), Windows 7 SP1, Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2), Windows Vista SP2
 
Google’dan 29 Ekim kutlaması
Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı özel olarak hazırladığı ana sayfayla kutladı.
Dünyanın en büyük arama platformu Google hem mobil hem de masaüstü için hazırladığı özel logo tasarımıyla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Bu hassas düşüncesinden dolayı Google’ı kutluyorum.
 
Vine kapanıyor
Twitter, 2013 yılında hizmete sunduğu 6 saniyelik video yükleme platformu Vine‘ın fişini çekiyor. Kararı Medium'da yayınlanan bir blog ile paylaşan şirket, şimdiye kadar platformda üretilen içeriklere erişilebileceğini açıkladı.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Uygulama, web sitesi ya da çektiğiniz Vine'lar bugün hiçbir yere gitmiyor. Onlara değer veriyoruz ve bu işi doğru bir şekilde yürüteceğiz. Vine'larınızı indirebileceksiniz. Siteyi açık tutacağız çünkü şimdiye kadar yapılan bütün Vine'lara ulaşılabilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sitede ya da uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan önce haberdar edileceksiniz."
 
Toyota araçlarını geri çağırdı
Son dönemlerde otomobil üreticilerinin farklı sebeplerden ötürü araçlarını geri çağırdığı haberleri sıkça okur hale geldik. Japon otomobil üreticisi Toyota da, Çin'de 819 bin 598 aracını arızalı hava yastıkları nedeniyle geri çağırdı. Çin Kalite Kontrol ve Karantina İdaresi, hava yastıklarında arıza bulunan modellerin, 1 Mayıs 2007-23 Ağustos 2013 döneminde üretilen Vios, Corolla, Corolla Ex ve Yaris olduğunu açıkladı. İdare, ilgili modellerde arızalı hava yastıklarındaki şişiricinin parçalanabileceğini ve bunun yaralama riski oluşturmasına karşı söz konusu modellerin geri çağrıldığını duyurdu. Geri çağırma işleminin, 30 Kasım'dan itibaren geçerli olacağı ve şirketin, arızalı parçayı ücretsiz değiştireceği belirtildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi