Bilim insanlarının kıyameti!

11 Aralık 2016 10:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Herkese iyi pazarlar diyerek başlamak istiyorum yazıma. Bugün anlatacaklarım pek iç açıcı şeyler değil ancak hepimizin bilmesi gereken konuların en önemlilerinden biri olduğunu düşünüyorum.
Bilim insanları “Güneş’in ikizi olarak kabul edilen L2 Puppis yıldızının sonu güneşi de bekliyor” açıklamasında bulundular. Küçük bir kütleye sahip L2 Puppis'in beş milyar yıl önce yüz kat büyüyerek kızıl bir topa dönüştüğü ve etrafındaki tüm gezegenleri yok ettiği tespit edildi. Bilim insanları şimdi bu ‘Güneşin İkizi'in dönüşüm sürecinde çevresindeki gezegenler üzerinde bıraktığı etkileri araştırıyor.
Kendimi bildim bileli kıyamet senaryoları üretilir. Bunların içinden en net hatırladığım 2000 yılında koparılan ‘Milenyum Kıyameti’ oldu.
Dünyada ilk yaşam belirtileri görülmesinden bugüne kadar çok kez ‘kıyamet’ bekleyip sonradan vazgeçtik! Gündeme gelen en önemli kıyamet senaryolarını şöyle bir gözden geçirelim:
1666 - Hristiyanlar 1666 yılına dehşet içinde girdiler. Çünkü İncil’de 666 rakamı şeytanın rakamıydı ve dünyanın sonunun şeytanın ellerinden geleceğine inanılıyordu.
1910 - 76 yılda bir dünyanın yakınından geçen Halley kuyruklu yıldızı 1910 yılında özellikle Avrupa ve Amerika’da genel bir panik yaşattı. Oksijen ve maske stokları tükendi. Hepsi kıyamet için hazırlık içindi, fakat Halley sadece güzel bir manzara yaşatıp gökyüzünden kayboldu.
1914 - 1870 yılında Yahova Şahitleri cemaatlerinden bir kahinin öngörüsüne göre 1914’te kıyametin kopacağına inanılıyordu.
1997 - 1995’te şeytana taptığı düşünülen 39 kişilik grup, Hale-Bopp kuyruklu yıldızının dünyaya en yakın olduğu 1997 yılında topluca intihar etti. Grubun intihar için tek bir nedeni vardı; kıyamet gününün gelmesi…
1 Ocak 2000 - Dünya gündemini en çok meşgul eden mahşer günü senaryosu ise yeni milenyumun ilk günü insanlığı bekleyen kötü sondu. 1984 yılında yayınlanan bir makaleye göre 2000 yılına girdikten hemen sonra dünya çapında yaşanacak bir bilgisayar hatası tüm insanlığın sonunu getirecekti.
5 Mayıs 2000 - Gezegenlerin aynı hizaya gelmesinin volkanların patlamasına ve büyük depremlere neden olacağı düşünülüyordu. Tarihler 5 Mayıs 2000’i gösterdiğindeyse olay astronomları ilgilendiren bir gök olayından öteye geçmedi.
2009 - En güncel senaryo evrenin sırlarını araştıran CERN’deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda oluşacak bir kara deliğin dünyanın sonunu getirmesiydi. CERN’de deney başladı, arıza verdi, ara verildi, tekrar başladı, 2009 Aralık’ta sona erdi.
21 Aralık 2012 – Bu tarihte Mayalar tarafından tahmin edilen kıyamet senaryosu elbette pek de iç açıcı değildi. Bazılarına göre yeni bir geçiş süreci, bazılarına göre Maya Takvimi’nin bittiği yönünde, ancak birçok insanın bu kehanetin gerçekleşmesinden korktuğu da bir gerçekti, neyse ki 21 Aralık 2012’de de hiçbir şey olmadı…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi