Bize hak edişimizin dışında para gelmiyor

Sadi Seda yazdı

11 Mart 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
10 dış ilçenin belediye başkanları AK Partili. Mahmudiye ve Han Belediye Başkanları da CHP’li…
Üç haftadan beri dış ilçelerin belediye başkanlarını ES TV’de konuk ediyorum…
Önce İnönü ve Çifteler Belediye Başkanları Kadir Bozkurt ve Metin Özen konuk oldular…
Sonra Mahmudiye ve Han Belediye Başkanları İsak Gündoğan ve Erdal Şanlı…
Geçtiğimiz Cuma günü de Sarıcakaya ile Mihalıççık Belediye Başkanları Faruk Güler, İsmail Uysal programa katıldılar…
Dün de Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp konuk oldu…
Özkan Başkana da, programa katılan diğer AK Partili belediye başkanlarına özellikle şunu sordum:
“Sizler AK Parti’den aday oldunuz ve belediye başkanı seçildiniz. Zaman zaman CHP’li belediye başkanları ‘Bizlere yeterli ödenek gelmiyor. AK Partili belediyelere ek ödenek geliyor. Onlar ihya ediliyor. Bu yüzden biz yeterli hizmet yapamıyoruz’ diye yakınıyorlar. İller Bankası payından başka siz AK Partili belediyeler olarak farklı bir ödenek alıyor musunuz?”.
Sarıcakaya, İnönü, Mihalıççık, Çifteler Belediye Başkanları, kanun gereği il ve ilçelerin nüfuslarına göre İller Bankası’ndan ödenek gelir. Bu ödenekler kanunla belirlenmiş. AK Parti’li Belediye Başkanın ilçesinin nüfusu 5, CHP’li Belediye Başkanının ilçesinin nüfusu da 5 bin ise her iki ilçeye de İller Bankası’ndan aynı ödeneğin geldiğini üzerine basa basa vurguladılar…
“BİZ PROJE YAPIYORUZ
BAKANLIĞA SUNUYORUZ”
AK Partili İlçe Belediye Başkanlarına,”Başkanlık koltuğuna oturduğunuzun üçüncü yılını doldurdunuz. Programda yaptığınız hizmetleri anlattınız. Bu hizmetler için hükümet size özel ödenek mi verdi?” diye de sordum…
Verdikleri cevap şöyle:
“Tekrar ediyoruz. İlçelerin nüfuslarına göre kanunla belirlenmiştir İller Bankası ödenekleri. Kanunu delerek iktidarda hangi parti varsa, o partiye mensup belediye başkanlarına hak edişlerinin dışında ek ödenek gönderemez. Biz hizmetlerimizi nasıl yapıyoruz sorunuza gelince. İlçemizde yapmak istediğimiz bir hizmeti önce belediye meclislerimizden geçiyoruz. Daha sonra projesini çizdirip, proje hangi bakanlığı ilgilendiriyorsa o bakanlığa giderek bakanımızla yüz yüze görüşüyor, proje veya projelerimizin bir kopyası ile maliyet hakkında özet bilgi veriyoruz. Daha sonra Eskişehir Milletvekili ve Kültür Turizm Bakanımız Nabi Avcı’yı ziyaret ederek bakanlarla yaptığımız görüşmeler hakkında bilgi aktarıyoruz ve projemizin kabul görmesi için kendisinden destek istiyoruz. Aynı şekilde Milletvekillerimiz Harun Karacan ve Emine Nur Günay’ı da ziyaret ederek onlarında desteğini istiyoruz. Gerek Bakanımız Nabi Avcı gerekse Milletvekillerimiz bakanlıklara verdiğimiz projeleri takip ediyor ve kabulü konusunda ricacı oluyorlar. Bakanlıkların ödenekleriyle projemiz gerçekleşiyor. Bu konuda Bakanımız Nabi Avcı ile Milletvekillerimiz Harun Karacan ve Emine Nur Günay’a projelerimizin bakanlıklarda kabul edilmesi konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımızı arz ediyoruz.”
‘BELEDİYE BAŞKANLARI
BAĞIŞ YAPIYORLAR”
“İş bilenin, kılıç kuşananın” diye bir atasözü var…
İşte AK Partili Belediye Başkanları da, İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya gibi büyük il ve ilçe belediye başkanlarıyla iyi bir dostluk kurmuşlar…
Bu dostluğun karşılığında ilçelerinde kullanılmak üzere başta iş makineleri olmak üzere çöp konteynerleri alıyorlar…
AK Partili İlçe Belediye Başkanları,”Büyük il ve ilçe belediye başkanlarımıza önce araç gereç isteği hakkında yazı yazıyoruz. Daha sonra kendilerini ziyaret ederek tanışıyor ve isteklerimizi yüzlerine karşı tekrarlıyoruz. Sağ olsunlar onlarda ellerinde fazla olan veya ufak tefek tamir edilecek araç gereçleri tamirlerini yaptırarak belediyemize bağışlıyorlar. İkili ilişkileri geliştirerek eksiklerimizi tamamlıyoruz” dediler…
Bende bir dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptım…
İller Bankası’ndan belediyelere hak edişinin dışında fazla bir para verilmesi mümkün değil…
Yukarıda da belirttiğim gibi, özel projeleri bakanlıklar yatırım programına alarak özel ödenek sağlarlar…
AK Parti’li Belediye Başkanlarına da, CHP’lilere de ilçe nüfuslarına göre İller Bankası ödeneklerinin üzerinde fazla para veremez…
Bu konudaki iddialar gerçek değil…
 
*-*******
 
Farklı Olabilirsiniz 
Bir zamanlar kocaman bir dağın tepesinde bir kartal yaşarmış. Kartal, yuvasında oturup, dört yumurtasından yavrularının çıkmasını bekliyormuş.
Bir gün aniden yer yerinden oynamış, çok şiddetli bir deprem olmuş. Kartalın yumurtalarından biri yuvarlana yuvarlana vadideki tavuk çiftliğine kadar düşmüş. Fakat halen sağlammış.
Çiftlikteki en yaşlı tavuk, bu büyük yumurtayı koruması altına almış. Vakti gelince yavru kartal doğmuş. Biraz serpilince çevresindekilerden farklı olduğunu anlamış anlamasına ama herkes ona tavuk gibi davrandığı için sesini çıkaramamış, üstelik yaşlı tavuğu ve kardeşlerini de çok seviyormuş.
Bir gün çiftlikte oyun oynarlarken, gökyüzüne baktığında bir grup kartalın özgürce uçtuklarını görmüş:
“Aman Allah’ım, ne güzel uçuyorlar. Ben de onlar gibi uçmak isterdim, hem de çok isterdim” diye iç geçirmiş.
Tavuklar bilgiç bilgiç gülümseyerek; “sen bir tavuksun, tavuklar uçamaz” diye yanıt vermişler yavru kartala.
Fakat o günden sonra yavru kartal gözünü gökyüzünden ayırmamış, ne zaman kocaman kanatlarıyla uçan kartalları görse, içini heyecan kaplıyor ve onlar gibi uçmak istediğini söylediğinde de hep aynı yanıtı alıyormuş:
“Sen bir tavuksun, bırak artık bu hayalleri”…
Aradan zaman geçtikçe kartal, uçma hayallerini kurmaktan vazgeçmiş, kendisine tavuk olduğu söylendiği için, o da bir tavuk gibi yaşamaya karar vermiş. Bir süre sonra ne uçan kartallardan ne de uçmaktan söz etmez olmuş. Hayatını bir tavuk olarak sürdürmüş ve bir tavuk olarak ölmüş.
***
Hayatınızın herhangi bir zamanında kartal olma hayalleri kurarsanız, başarabileceğinizi düşündüğünüz cesur hayalleriniz varsa, mutlaka hayallerinizi takip edin, tavukların sözlerini de sakın dinlemeyin.
(alıntı)
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi