Bu işler 'Yaş'

27 Aralık 2016 09:48
A
a
Sütiş Eskişehir
‘Akıl yaşta değil başta’ diye boşuna dememişler. İster genç olsun, ister ilerlemiş yaşta bir insanın ne yapacağı, nasıl yapacağı ve ortaya koyulan sonuçtur kişiyi başarılı kılan.  
Neden bilinmez, zaman zaman birilerinin diline doladığı, son olarak Demokrat Parti’den Şükrü Ketenci’nin de “yaşı 80 olduğu için normaldir” diyerek Büyükerşen’in yaşı ile ilgili biraz da dalga geçer minvalde açıklamaları gariplikle karşılıyorum. 

Etik olarak yanlış, insani olarak yanlış, siyaset dili olarak yanlış ve hepsinden önemlisi ortaya koyulan performans adına da yanlış işler. 
Akli melekeleri, hafızası ve ortaya koyduğu, koyacağı performansı göz ardı ederek kişiler hakkında yaş üzerinden yapılan bu tür açıklamaların hiçbir karşılığı olamaz. 
Aksine insani olarak da bu tür işleri pek sevmeyen insanlar, yaşıyla ilgili dalga geçtiğiniz kişiyi daha da sahiplenir, daha kucaklar, daha da sıkı savunur.  Bırakın artık bu işleri, bu işler gerçekten “YAŞ”.

Rampaları da tuzlayalım 
1 haftadır kışın yağışlı yüzünü yeni yeni görmeye başladık. Yağarken romantik fotoğraflar veren karın yağdıktan sonra özellikle soğuk hava ile dona çektikten sonra aynı romantizmde olmadığı ortada. Neyse ki; çevre yolları ve ana arterlerde, gerek Belediye gerek ise Karayolları, iş büyük sorunlara dönmeden gerekli tedbirleri ve tuzlama çalışmalarını yapıyor. Ancak şehir içinde özellikle rampa, yokuş gibi Yıldıztepe, Akarbaşı, Yenikent taraflarındaki bazı yerlerde aynı titiz çalışmanın da yapılması lazım. Öğrenci servisleri başta olmak üzere bu yolları fazlaca insan kullanıyor ve tuzlama olmayınca her geçen araç için bu rampalar sıkıntı oluşturabiliyor. Bu anlamda şimdiden kulaklara kar suyu kaçıralım, vatandaşların bu talebini iletelim istedik.
 
Son 3’ten ilk 3’e 
Şehir olarak da 2016’yı pek sevmedik. Özellikle Eskişehirspor’un uzun süre direndiği ve küme düştüğü bir sezon olması hepimizde üzücü izler bıraktı. Malumunuz sezon boyu umudu hep dik tuttuk, direndik, takımla birlikte mücadele ettik ama son 3’ten bir türlü kurtulamadık. 
Çok şükür bugünlerde o tablonun tersini yaşıyoruz. 2017’ye geçen sezonun aksine, bu kez ilk 3’te yer alarak giriyoruz. Bu da şimdiden şehir adına iyi bir sene geçireceğimizin müjdecisi gibi ya, inşallah yanılmayız. 

Medya buluşmaları “rahat, rahat” 
Tepebaşı Belediyesi 2016’ya Medya Buluşmaları ile veda etti. Şehrin tüm medya mecralarında çalışan hemen hemen herkesin katıldığı bir etkinlik tertip etti. Sanırım geleneksel hale gelecek bu etkinlik diğerlerinden biraz farklıydı. Protokolün uzun konuşmalarından, hamasi söylemlerinden uzakta, samimi ve rahat bir gece yaşandı. Mutsuz olan, etkinlikten keyifsiz ayrılan tek meslektaşımı göremedim. Ayrı, gayrı olmadan, ‘senden’, ‘benden’ demeden gerçekleşecek böylesi nice etkinliklere dileklerimle, Tepebaşı Belediyesi’ni kutluyorum. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hasan gul 28 Aralık 2016 01:34

o zaman ataturkun genclige hitabesi ne oluyor ?

0 0 Cevap Yaz
nazif 27 Aralık 2016 10:35

Kristof Kolomb Amerika’yı keşfe çıktığı ilk yolculuğunda 50 yaşını çoktan aşmış durumdaydı. Pasteur kuduz asısını bulduğunda 60 yaşındaydı.. Mimar Sinan, Süleymaniye camisini bitirdiğinde 70 yaşını geçmişti. Selimiye camisini tamamladığında ise 86 olmuştu. Galileo, ayın günlük ve aylık çizimlerini yaparken 73 yaşındaydı. Charlie Chaplin, 76 yaşında film yönetmenliği yaparak hala işinin başındaydı. Goethe, en büyük eseri Faust’u ölümünden bir yıl önce, yani 82 yaşında bitirmişti. Nobel ödüllü Alman doktor Albert Schweitzer 88 yaşına rağmen Afrika hastanelerinde durmaksızın çalışarak ameliyat yapıyordu. Ressam Titian 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. “Lepanto Savaşı” adlı ünlü tablosunu ölümünden bir yıl önce tamamladı. Dört defa İngiltere başbakanı seçilen Gladstone, son kez göreve geldiğinde yaşı 83’du. Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir. İnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi derecesinde yaşlıdır. Cesareti derecesinde genç, korkuları derecesinde yaşlıdı

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi