Bu kadroyla Avrupa zor

Bu kadroyla Avrupa zor

25 Ağustos 2014 18:44
A
a
Sütiş Eskişehir
 
Eskişehirspor, Osmanlıspor karşılaşmasında öncelikle güç farkı ortaya çıktı. Süper Lig ve P.T.T 1. Lig seviyesindeki iki takımın seviyesi çok belirgindi. Ancak bir gerçek vardı oda Eskişehirspor’un hücum hattının iştahlı olmasıydı. Bir forvette ki en belirgin özelliğin iştahlı olmasıdır. Geçtiğimiz sezon Bienvenu ve Necati’nin iştahsızlığı en büyük sorundu.
 
Mirkan Aydın ve Funes Mori ikilisinin uyumunu bu sezon çok fazla göreceğiz gibi. İştah konusunda sıkıntı yok. Funes’ten başlayalım… Uzun yıllardır özellikle Youla’dan sonra aradığımız bir forvet. Doğru yerlere koşuyor, adam eksiltiyor, orta sahaya yardım ediyor, rakibi bozuyor ve usta bitiriciliğiyle farkını ortaya koyuyor.
 
Mirkan Aydın, bitirici bir forvet oyuncusu. Yani son vuruşları yapmayı seven bir futbolcu. Pozisyon yaratmayı ikinci planda bırakıyor. Tekniği yeterli ancak hız konusunda zorlanıyor. Güç farkının ortaya çıktığı Osmanlıspor karşılaşmasında dahi yavaşlığı göze çarptı. Ancak Mori’yi tamamlayan bir yapıda olması her zaman en büyük artısı olacak.
 
Orta saha geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda en formdaki bölge. Lawal’ın önderliğinde. Bu sezon, Eskişehirspor’un en önemli futbolcusu olacak gibi duruyor Lawal. Onun yanında kim oynarsa oynasın her zaman partnerini ikinci planda bırakacak. Çünkü hem teknik, hem mücadeleci bir yapıya bürünmüş durumda. Es Es’in en önemli transferi bu sezon Raheem Lawal olacak.
Osmanlıspor maçı ölçü olmaz desek yalan olmaz. Böylesi maçlar eksikleri göz önüne serer. Eskişehirspor’un gücünü ölçmek ve görmek için önümüzdeki Konya maçına bakabiliriz. Es Es’in bir kanat oyuncusuna birde ’10 numara’ özelliğinde bir futbolcuya ihtiyacı var. Avrupa hedefiyle lige başlanıyorsa bu kadro yetersiz…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi