Bu şarkı da burada bitmez

Cihan Yıldırım yazdı

11 Mart 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Recep Tayyip Erdoğan okuduğu şiir nedeniyle siyasi yasaklı hale gelince ‘bu şarkı burada bitmez’ denildi. Slogan gibi bir şey oldu… Aracının arkasına yazanlar vardı.
Bu şarkı burada bitmez… Lidere ve gelecek güzel günlere olan inancı simgeleyen bir cümle olmuştu. Öyle de oldu, o şarkı hala devam ediyor!
Eskişehir’de de benzer bir durum yaşanıyor. Sonucun ne olacağını kimse kestiremiyor ama Erdoğan’ınkine benzer bir başlangıç söz konusu.
MHP’li Ayhan Sezer’den bahsediyorum.
Sezer, il başkanlığı yaptığı dönemde partisini toparladı. Gürol Yer’in Merkez İlçe Başkanlığı’ndan sonra unutulmaya yüz tutan MHP’yi makul argümanlarla gündeme taşıdı.
Her geçen gün ‘hareketsiz’ hale getirilen partisine heyecan kattı.
Partisini 2014 yerel seçimine iyi hazırladı. Eskişehir’in sevilen isimlerinden, Valilik yapmış Kadir Çalışıcı’nın Büyükşehir adayı olmasını sağladı. MHP uzun bir aradan sonra yerel seçimlere hazırlandı! MHP’lileri MHP’ye oy vermeye ikna etti!
MHP seçimi kazandı ama Sezer o zorlu süreçten kazanan olarak çıktı. Sakinliği, kitlesine umut veren siyaset tarzı ve gerçekçi hedefleriyle siyasi arenanın yükselen isimlerinden oldu.
İstişareye sözde değil özde önem verdi.
7 Haziran 2015 seçimlerinde aday adayı oldu…
Sezer’in “iki vekil çıkarırız’ çıkışı seçim çalışmalarını başlatmıştı. Ülkücüleri heyecanlandıran bir açıklama olmuştu. Aday adaylığı döneminde verimli bir çalışma yürüttü. O günlerde Ruhsar Demirel’in başka bir kente kaydırılacağı, Sezer’in birinci sıraya konulacağı konuşuldu.
Genel Merkez, Eskişehir’in sesine kulak vermedi! Demirel birinci sıradan aday gösterildi. Sezer listede yer almadı.
MHP’nin bir vekilini kaybettiği 1 Kasım seçimlerinde ise aday adayı olmamıştı.
Sezer, sahadan hiç çekilmedi.
Ekibiyle birlikte partisini temsil etmeye devam etti. Ziyaretleri, temasları ve sosyal medya paylaşımları “Sezer’in hedefi Ticaret Odası” yorumlarına neden oldu.
Sezer, ziyaretlerini sürdürüyor. Esnafa, fabrikalara, sivil toplum örgütlerine gidiyor. Sadece ‘kendi mahallesini’ değil toplumun tüm kesimlerini ziyaret ediyor. Son olarak AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay’a gitti.
Sezer’in ne yapacağını, hedefinin ne olduğunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Her hâlükârda kamuoyunun konuşacağı isimlerden biri olacak. MHP’nin geleceğinde olur mu olmaz mı, bilmiyorum ama kentin geleceğinde olacağını düşünüyorum.
Sezer’i ve toplumdaki karşılığını bilen biri olarak “Bu şarkı da burada bitmez” diyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi