Ahmet Ataç 15 02 2024

Bundan hafifi üretilmedi!

Serkan Açıkgöz yazdı

10 Ocak 2016 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilgisayar dünyasında rekabet tam gaz devam ediyor. Cep telefonlarımızı  bilgisayar döbüştürme çalışmalarının yanı sıra dizüstü ve masaüstü bilgisayar markaları da kendilerini her geçen gün geliştirmekteler. En hafif, en hızlı, en estetik, en uygun fiyat, en en en… Bu hafta HP’nin en hafif ve en ince bilgisayarı (cep telefonu da diyebiliriz) olan HP EliteBookFolio dizüstü’nü kısaca inceleyeceğiz.
P EliteBookFolio dizüstü bilgisayarı, ödüllü HP EliteBook 1020'den yüzde 21 daha ince ve yüzde 15'e kadar daha hafif. 1 kilonun altındaki ağırlığı ve sadece 12.4 mm inceliğinde oluşuyla bu cihaz HP'nin şimdiye kadarki en ince ticari sınıf dizüstü bilgisayarı.
HP Türkiye Ticari Bilgisayarlar Kategori Müdürü Uğur Varlıoğlu, “PC’yi işte kullandıkları için insanların şık, ince ve hafif bir cihazı istemekten vazgeçmeleri gerekmez. Bu nedenle biz HP EliteBookFolio’yu tasarladık – dünyanın en ince ve en hafif ticari sınıf dizüstü bilgisayarı – Bu bilgisayarlar ile tüketiciler üst seviyede bir tasarımın yanı sıra BT ihtiyaçlarını karşılamak için kritik öneme sahip güvenliği artırır.” dedi.

EliteBookFolio'nun gövdesi, üst seviye bir ustalıkla kesilmiş CNC alüminyumdan oluşuyor. 180 derece açılabilen menteşeleri, opsiyonel olarak sunulan Ultra HD 4K ekranı ile oldukça iddialı EliteBookFolio, Windows 10 Pro işletim sistemine ve 6. nesil Intel Core M vPro işlemcilere sahip.
HP ve Microsoft’un Skype Kurumsal takımı EliteBookFolio’nun geliştirilmesinde yakın işbirliği yaptı. Microsoft’tan Skype Kurumsal Ürün Müdürü Eric Wilfrid yaptığı açıklamada, “Microsoft ve HP mühendisleri en iyi Skype Kurumsal tecrübesi sunmak için bir yıldan fazla bir süredir yakın bir şekilde birlikte çalışıyor. Bu nedenle bu bilgisayarda Skype Kurumsal uygulaması üzerinden yapılan görüşmelerde konuşma ve ses kalitesi üst seviyede” dedi.

Cihazda daha net ses deneyimi sunmak için Bang&Olufsen mühendisleri ile de işbirliği yapan HP, böylece önceki cihazlara kıyasla yüzde 40 ses şiddeti artışı yakaladı. Bu sayede, Folio yeri geldiğinde bir telefon görevi de görüyor. Cihazda bulunan dört hoparlör yalnızca konuşma kalitesini artırmakla kalmıyor aynı zamanda müzik dinlerken veya video izlerken de daha üstün bir ses sunuyor.

Blackberry de Android'e taşınıyor
Geçtiğimiz aylarda ilk Android işletim sistemli telefonu Blackberry Priv'i satışa sunan Blackberry'nin kendi işletim sistemi Blackberry OS'i tamamen bırakacağı ve geliştirmeyeceği dedikoduları ortaya çıkmıştı. Las Vegas'ta düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES 2016'da konuşan Blackberry CEO'su John Chen bu yıl içinde iki yeni Android telefon tanıtacaklarını açıkladı. Yeni tanıtılacak telefonların Blackberry Priv'den hem tasarımsal hem de teknik özellik bakımından farklı olması bekleniyor.

SMS Tarih oldu
Facebook, 2014 yılında aldığı radikal bir kararla Facebook uygulaması içerisinde bulunan mesajlaşma bölümünü kaldırmış ve kullanıcılarını Facebook Messenger indirmeye yönlendirmişti.
Yaptığı gelişmelerle her geçen gün kullanıcı sayısını artıran Messenger geçen yıl kırdığı aktifi kullancı sayısını bu yıl egale etti.
700 milyon aktif kullanıcısı olan uygulama, bu sayıyı 800 milyona çıkardı.
Kendine has emojileri, sesli arama ve videolu görüşme yapma özellikleriyle kullanıcılarının gönlüne kısa sürede taht kurmayı başaran Messenger, WhatsApp'ın en büyük rakibi olarak gösteriliyor.

Internet Explorer tarih oluyor
Microsoft Ocak 2015'te resmen duyurduğu ve Nisan ayında görücüye çıkardığı yeni tarayıcısı Microsoft Edge 'e geçişleri hızlandırmak için radikal bir karara imza attı.
Yapılan resmi açıklamaya göre, Microsoft, Internet Explorer 8, 9, ve 10'a desteğini 12 Ocak'tan itibaren çekiyor.
Eski sürümlerin kullanıcıların beğenisini kazanamaması üzerine düğmeye basan Microsft, Windows 10 için oldukça uzun bir çalışma gerçekleştirmiş, geçtiğimiz yıl yayınlanan Windosw 10'un 200 milyon cihazda kullanıldığını açıklanmıştı.
En yaygın işletim sistemi olan Windows'un ilk sürümü 1985 yılında kullanıma sunulmuştu.
Ancak tüm bu çabalara rağmen anlaşılan o ki Microsoft artık Explorer'dan umudunu kesmiş durumda. Peki ABD merkezli teknoloji devinin yeni internet tarayıcısı kullanıcılara ne gibi özellikler vaad ediyor?
Yeni tarayıcı popüler micro blog sitesi Twitter benzeri bir kullanım da sunuyor.
Kullanıcıların istedikleri sayfaları ve bilgileri oluşturdukları listelerde kaydetmesine imkan veren Edge, Chrome ve Firefox tarayıcılarının eklentilerini de kendi platformu üzerinden açabiliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi