Ahmet Ataç 15 02 2024

Çaba

16 Kasım 2016 09:52
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Milletvekili Harun Karacan, bir yılda yaptıklarını anlatmak için Divan Otel’de toplantı düzenledi. Gazetecilerin ilgi gösterdiği toplantı video sunumu, Karacan’ın konuşması ve soru-cevap bölümlerinden oluştu.
Dağıtılan ‘kitapçığı’ da sayarsak etkinliğin dört ana bölümden oluştuğunu söylemek mümkün. Karacan’ın oğulları Alihan ve Halil de bizimleydi. Çocuklar babalarına ve ekibe yardımcı oldu, ortama ‘Amerikanvari’ bir hava kattılar. Bizde genelde ‘aile bireyleri’ böyle toplantılara pek katılmaz.
Toplantının ardından konuşacak, söylenecek pek çok şey var ama tüm etkinliği tek kelimeyle özetlemem istense ‘çaba’ sözcüğünü seçerdim.
Ben o toplantıda Karacan’ın ‘çabasını’ gördüm, hissettim.
Karacan çabalıyor…
Yıllar öncesinden başlayan bir çaba bu…
Eskişehir için çabalıyor…
Esnaf için çabalıyor…
Sanayici için çabalıyor…
Gençler için çabalıyor…
Kırsal kesim için çabalıyor…
Stadın açılması için, ‘sulama kanalları can almasın’ diye, Yunusemre Hastanesi’ne kolay ulaşım için, mezarlık yolunun genişlemesi için, Karadeniz’i Sarıcakaya üzerinden Güney’e bağlamak için, Gündoğdu Geçidi’nin bitmesi için, Şehir Hastanesi’nin bir an önce bitmesi için çabalıyor…
Karacan’ın çabalarından ‘güncel’ olanlar böyle…
Bu çaba sadece hizmet ve proje bazında değil. Karacan gereksiz polemikler olmaması için, kentin gerilmemesi için de çabalıyor. Bu yöndeki onlarca ‘daveti’ elinin tersiyle itti. Makamı, gücü ve konumu çok müsait olmasına rağmen Karacan’ın ‘tansiyonu’ yükseltecek işlere yöneldiğini görmedik. Seçim dönemlerinde bile ‘işine’ baktı… Bu çabasını çok değerli buluyorum.
Bir çabası daha var Karacan’ın…
Sanırım en zoru bu olsa gerek…
Konumu ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin istek, talep ve sorunlara ‘kayıtsız’ kalmamak için çabalıyor. Hem de çok çabalıyor…
Yüzlerce açılışa, düğüne, cenazeye, ziyarete bu nedenle katılıyor.
Kimseyi küçümsemiyor, önemsiz görmüyor…
Yoğunum demiyor, uykusuzum demiyor.
Hepsine katılmaya, herkese yetmeye çabalıyor.
İşte bu çaba ona bir yılda 112 bin kilometre yol yaptırıyor…
Karacan, Komite Başkanlığı’ndan itibaren ‘ulaşılabilir’ olmak için de çabalıyor. Bunun için insanüstü bir çaba harcıyor. Ve bu konuda herkes Karacan’ın hakkını teslim ediyor.
Karacan, ulaşılabilir biri... Yüz yüze yapılan binlerce görüşme, yaklaşık 25 bin telefon görüşmesi bunun ispatı niteliğinde.
Pek gündeme gelmiyor ama bir çabası daha var. Makamını, gücünü, ilişkilerini ‘kendi işleri’ için kullanmıyor. Beş yıl ETO Başkanlığı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği ve iktidar vekilliği… Karacan adını herhangi bir ‘ihale’ ya da ‘akçeli işlerle’ duyan olmadı. İddia ya da ima bile olmadı…
Sonuç olarak Karacan, 1 Kasım’da aldığı ‘emanetin’ hakkını vermeye çabalıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi