Canan Hanım bu sefer haklı!

Cihan Yıldırım yazdı

23 Ocak 2017 09:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu için geliştirdiği projeyi konuşmaya devam ediyoruz. Aslında bazı siyasi ve art niyetli yaklaşımlar nedeniyle ‘projeyi’ konuşamıyoruz!
Umarım önümüzdeki günlerde birilerinin gündemine ‘ağaç tartışmasıyla’ giren projeyi artılarıyla, eksileriyle konuşma fırsatımız olur.
Ama o gün bugün değil!
Bugün konumuz yine başka!
Mimarlar Odası Şube Başkanı Canan Oytan, proje kapsamında ağaçların taşınmasına kimilerine göre ‘en sert’ kimilerine göre ise ‘en komik, en duygusal, en karmaşık, en anlamsız’ tepkiyi verdi.
Bir buçuk yıldır kent gündeminde olan proje için ‘haberimiz yok’ diyen Oytan, daha önce de köşemize konuk olmuştu. O yazıda Oda’da yapılan ‘bilgilendirme’ toplantısına katıldığı ortaya çıkmıştı!
Hatta üyelerine e-posta ve SMS ile ‘önemli’ toplantıya gelmeleri için çağrı yaptığı da anlaşılmıştı.
Yine o yazımda “Bu görüşler Canan Hanım’a mı ait? Yoksa Yönetim Kurulu’na mı? Doğrudan yana olan ve vicdanlı mimarlar yaşananlara tepki göstermeli” demiştim.
O tepki Canan Oytan’ın Yönetim Kurulu Üyesi olan Banu Gürlek’ten geldi. Banu Hanım’ın görüşlerine Sadi Seda’nın hazırladığı haberde yer verdik. Burada uzun uzun anlatmayacağım.
Bir iki noktaya dikkat çekeceğim. Öncelikle üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Önemli bir Oda’nın içine düştüğü duruma gerçekten üzülüyorum. Akademik bir odamızda bazı şeylerin ne derece ‘siyasi’ ve ‘kişisel’ noktaya geldiğini görmek beni derinden yaralıyor.
Sonrasında…
Canan Hanım, Belediye’ye tepki gösterdiği açıklamasında “Demokratım demeden önce demokrasiyi özümsemek gerekiyor. Ben demokratım denilince, demokrat olunmuyor. Şeffaf olmayan, hesap vermeyenden demokratta olmaz, yönetici de” demişti.
Burada sözü Banu Gürlek’e bırakalım mı? Gürlek, Oda’nın açıklamasından ‘haberim yok’ diyor. Yok, yanlış okumadınız. Yönetim Kurulu Üyesi Gürlek, Oda’nın açıklamasını ‘basından’ öğrenmiş! Gürlek bu durum için kibarca “Ortada bir usulsüzlük var” diyor.
Ağaçları taşıyan Belediye’ye “Demokratım demeden önce demokrasiyi özümsemek gerekiyor” diyen Oytan, çok önemli açıklama öncesi kendi yönetim kurulu üyesine bile haber vermiyor.
Canan Hanım’ın nihayet ‘haklı’ olduğunu bir yer var.
Demokratım demeden önce, başkalarına bu konuda ‘ayar’ vermeden önce, demokrasiyi özümsemek gerekiyor…
Oytan, “Belediye bizden parasız proje istedi. O yüzden ilgi görmedi” cümlesine ise ne diyeceğimi bilmiyorum!
Kargaların mücadelesi, rüzgârın melodisi, kırlangıçların seremonisi, serçelerin dansı... Yoksa bütün bunlar tamamen ‘duygusal’ bir yaklaşım mıydı?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
artık doğru haber yapın 23 Ocak 2017 20:03

kimi mimarlar ,insanlar var bir ağacın kesilmesine tahammulleri yok kimi insan, kimi BASIN var kimi MİMAR var ağaçlar kesilince hammayolu aydınlanacak sanırlar. hatta acı olan onları aydınlık yüz yapan, buram buram siyaset kokan hakaret dolu yazılarla besleyen yazılar var ama unutmayın ki o ağaçlar kesildiği için çocuklarımızın yarınlarını çaldığınız için sizleri önce çocuklar affetmeyecek

1 3 Cevap Yaz
Eskisehirli 23 Ocak 2017 10:21

Bu sahismi Eskisehiri bu kadar cok dusunuyor.Eger dusunse idi, kargalara ,sercelere ,kirlangiclara ve curuyen agaclara verdigi degerin yuzde birini EKMEK yedikleri Eskisehire verirlerdi.Belediye projelere para verilmeyecek deyince ,sirtlarini donmusler,simdide senden benden cok Eskisehirli olmuslar.....Yazik cok yazik.....derhal o makamdan ayrilin......

6 5 Cevap Yaz
es es 23 Ocak 2017 10:12

Sevgili Cihan bey,kotu niyetle yapilip ustu ortulen bir isi, buyuk bir ozveriyle irdeleyip ispatlarla ortaya cikardiginiz icin size Eskisehir sevdalilari adina sukranlarimizi sunariz. Siyasi hirs ve menfaatler ugruna koskaca bir sehire soylenen YALANDAN dolayi bu saatten sonra bu sahsin o makamda bulunmasi ISGAL ve IHANETTIR.......saygilarimizla...

5 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi