CESARET VE KAZANMA ARZUSU

Önce Kupa, ardından da lig maçında, Anadolunun en büyük derbisi olarak nitelendirilen bu karşılaşmalarda, hem skor olarak, hemde futbol olarak Bursasp

26 Ocak 2014 20:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Önce Kupa, ardından da lig maçında, Anadolunun en büyük derbisi olarak nitelendirilen bu karşılaşmalarda, hem skor olarak, hemde futbol olarak Bursaspor’un, Eskişehirspor’a karşı bariz üstünlüğünü görmüş olduk.
2013-2014 futbol sezonunun en az gol yiyen ve en değerli savunmasına sahip olan Eskişehirspor, Torku konyaspor maçıyla başlayan çok gol yeme hastalığı, Bursasporla oynanan kupa ve lig karşılaşmalarında da devam etti.16 karşılaşmada, kalesinde 11 gol gören kırmızı şimşekler. Son 3 müsabakasında ise kalesinde 11 gol görmüş oldu.
Sorumsuzluk ya da ciddiyetsizlik, ne derseniz deyin, ama bunun adı tam anlamıyla rakibine boyun eğmek ve hezimet demektir.
90.Dakikalık bir müsabakayı etkileyen, onlarca saha içi ve saha dışı faktörlerin olduğunu bilmekteyiz. Ancak bu faktörleri menfi, ya da müsbet, lehinize çevirebilmeniz için, oyun içinde vereceğiniz mücadeleyle olacaktır.
Hedefleri olan bir takım için, Kaybedilmeyecek kadar değerli bu önemli karşılaşmada çok daha cesaretli ve mücadeleci bir oyun sergilenebilirdi. Ama cesaret ve kazanma arzusu tamamen kişilerin o günkü haleti ruhiyesine kalmıştır. Futbolcuların bilmesi gereken en önemli cümle bu olmalıdır diye düşünüyorum.””bir maçı kayberken para kaybedebilirsiniz, ancak mücadele azminizi ve de cesaretinizi kaybettiğiniz zaman her şeyinizi kaybetmiş olursunuz. PARANIN KAYBET AMA CESARETİNİ ASLA.
Neticesinde, forma rengi yeşil beyaz olan takım oyuncularının inanmışlığı ve mücadelesi beraberinde galibiyet sevinci yaşatırken.
Forma rengi Kırmızı Siyah olan takım oyuncularının ise, mücadelesi ve kazanma arzusunun dibe vurduğu bir karşılaşma izledik diyebilirim.
Unutulmaması gereken en önemli eylemlerden biri de şudur, Kadro istikrarı. Teknik direktör Sayın Ertuğrul Sağlam’ın, hala bazı mevkilerde oyuncu arayış içinde olması ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Forvet bölgesinde adeta kangren haline gelen sorunlar ise telafisi olmayan acılara neden olmaktadır.
Bursaspor, devre arasında kadrosuna kattığı Fernandao sade ve gösterişsiz futbolunun yanında ne kadar önemli bir golcü olduğunu bizlere gösterirken ilerleyen haftalarda da yeşilbeyazlı kulübe çok büyük katkılar sunacağını düşünüyorum.
Evet… Bende Sağlama Hocaya katılıyorum, aslında konuşulacak çok şey yok. Çok şey var gibi görülsede, hiçbir şeyin olmadığını, sahada mücadele eden futbolcuların, üstlendikleri sorumlulukları yerine getiremedikleri için, teknik heyete ve bizlere göstermiş oldular.
Takım olarak, bir an önce bu olumsuzluklardan soyutlanıp olumlu adımlar atmanın çaresini bulmak gerekir. Unutulmamlıdır ki zafiyet ve zayıflık başarısızlık getiriri.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi