Ahmet Ataç 15 02 2024

CHP İl Başkanı kim?

3 Ekim 2016 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Başlıkta yer alan soruyu daha da değiştirip ‘CHP İl Başkanı var mı?’ diye de sorabiliriz! 
Zira gündemin sağı solu CHP olmuşken, Eskişehir kamuoyu günlerce Büyükerşen, Ataç, Kurt cephesinden yükselen söylemleri seyrederken CHP İl Başkanı’nın konuya dair açıklaması, olayları yatıştırıp herkesi uyaracak gücü ve sanırım bunlarla ilgili bir kaygısı da yok. 
Hatta Başkan Özkar’ın yılların CHP’lisi olduğunu biliyor ve bazı iddialar karşısında da bundan ötürü şaşırıyoruz. Hele ki CHP ile ilgili herhangi bir organizasyon, katılım, açıklama gibi süreçlerde Yönetim Kurulu yerine belediyelerde yer alan yaşça genç bazı isimlerle karar aldığı, yönlendirildiği söyleniyor. Neresinden bakarsanız bakın CHP iyi yönetilmiyor. STK’larla kavgalı, örgüt ile arası iyi değil, 3 belediyeye de söz geçiremiyor ve “CHP’yi yönetiyorum” diyorsanız, bir daha düşünün derim… 

Karacan Başkan değil Bakan olur 
Son günlerde olası erken yerel seçim ihtimali kulaktan kulağa yayılınca insanlar da isimler üzerinden “Bu yarışta kimler olur?” diye tahminlerde bulunuyor. Tabii CHP’de aday enflasyonu fazlaca olduğu için AK Parti cephesinde ‘Büyükşehir adayı kim olur?’ tahminlerinin başını Harun Karacan çekiyor. 
Karacan’ın performansı, başarısı ve önceleri bazı çatlak sesler olsa da şimdilerde AK Parti teşkilatı içinde sempatisi tartışılmaz. Ancak ben naçizane Karacan’ın artık yerel yönetim ve Eskişehir ile sınırlı kalmayacağını ve bir sonraki dönem AK Parti’nin eğer yeniden iktidar olursa en güçlü Bakan adayı olarak karşımıza çıkacağını düşünüyorum. 
Ankara’da parti içinde kısa sürede ciddi karşılık bulmuş ve Cumhurbaşkanı, Başbakan ile parti kurmaylarının da beğenesini toplayan bir ismin parlamento dışında tutulmasına kimse razı olmaz sanırım. 
AK Parti’de genel adet de, Vekillik’ten, Belediye Başkanlığı’na değil Belediye Başkanlığı’ndan Vekillik ya da Bakanlığa aday gösterilmektir. Ya da Bakanlık titrini taşımış, ülke çapında çok tanınmış güçlü isimlere riskli yerleri almak için aday yaparlar. Bu koşullarda Büyükşehir Adayı olacaksa bile tahmin ediyorum ki; Karacan önce Bakan olarak görev yapar ondan sonra Büyükşehir adayı olur. O da 2020’den çok çok sonraya denk düşer… Tabi bu sadece bir öngörü siyasette yarın ne olacağı belli olmaz ama yanılacağımı da pek düşünmediğimi, bu konuda iddialı olduğumu belirteyim isterim. 

Hasırca Tatil Köyü 
Öğrencilik yıllarımın başında maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin her sene tek umudu vardı. Öğretmen tarafından seçilecek listeye dahil olmak ve Kızılay’ın Hasırca Kampı’nda tatil yapmak. Ya yeterince fakir değildim ya da yeterince öğretmenin sevdiği bir çocuk değildim sanırım. Hasırca listesine okul hayatı boyunca dâhil olup gidemedim. 
Geçtiğimiz günlerde Türk Dünyası Kültür Başkenti sürecinde 5 Milyon TL civarı ödenek aktarılan ve Kızılay Genel Merkezi’nin de 10 Milyon TL desteği ile baştan aşağı değişmiş haliyle gördüm Hasırca Kampı’nı. Tefrişat ve peyzaj çalışması henüz tamamlanmış değil ama Kızılay Başkanı Yüksel Girgin ile Kızılay gençliğini hareketlendiren taze güç Alihan Karacan ile birlikte kampı gezerken çok gurur duydum.  
Kamp değil Eskişehir’in 30 km uzağında göl manzaralı harika bir tatil köyü olmuş adeta. Başkan Girgin ve sevgili Alihan’ın dediği gibi Güngör Azim Tuna’ya bu hizmet için ne kadar teşekkür etsek az. Halkın da kullanımına açık olacak, engelli ve yaşlılar için her detayın düşünüldüğü harika bir olimpik havuz ve müthiş bir doğa ile çocukluktan kalma hasreti 25 yıl gecikmeli de olsa sonlandıracağım bir alan oluşuyor. İnşallah bu alan tamamlandıktan sonra ona giden yollar da düzenlenir ve Eskişehir bu güzelliğin doya doya tadına varır. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları’ndan ivedi çözüm beklendiğinin altını çizmekte fayda var. Zira kazanan Eskişehir olacak, Kızılay olacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi