Ahmet Ataç 15 02 2024

CHP’lilerin kaynaşma gecesi!

Cihan Yıldırım yazdı

15 Mart 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de yaşayan Dersimliler Anemon Otel’de bir araya geldi. Eskişehir Dersimliler Derneği tarafından düzenlenen geceye ‘müthiş’ diyebileceğimiz katılım oldu.
Hem kişisel olarak hem de protokol anlamında ciddi katılım oldu. Çevre illerden hatta İstanbul’dan bile gelenler vardı.
Dersim ve Dersimlilere dair yeni ve önemli şeyler öğrendiğim bir gece oldu. Bunları 8 ve 9’ncu sayfalarımızda okuyabilirsiniz. O iki sayfada maddi ve kesinliği olan bilgiler var.
Hepsi o kadar değil elbette.
Elle tutulmayan, gözle görülmeyen ama iliklere kadar hissedilen ‘şeyler’ de yaşandı.
Geceyi organize edenler muhtemelen ‘Dersimlileri bir araya getirmek, gurbetteki hemşerileri tanıştırmak, kaynaştırmak” istedi. Katılan insanlara bakınca bunu başardıklarını görüyoruz.
Ama ‘hesapta olmayan’ bir şeyi daha başardılar!
Ya da ‘sebep oldular’ diyelim…
Geceye CHP’liler de ilgi gösterdi.
Hatta bi ara Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile katılacağı söylendi. CHP Lideri’nin katılımının Eskişehir’deki ‘genel başkan’ tarafından engellendiği konuşuldu, konuşuluyor!
Nedenini sorduğumuz abilerin kimi ‘Ahmet Ataç’ dedi, kimi ‘referandum arifesi’ dedi. Sonuçta Kılıçdaroğlu geceye katılıp ‘mesaj’ vermek yerine ‘mesaj’ göndermeyi tercih etti. Gaye Usluer Kılıçdaroğlu’nun neden gelemediğini “Genel başkanımız gelecekti, söz vermişti ama hayırlı bir iş için, oğluyla ilgili hayırlı bir iş için katılamadı” sözleriyle açıkladı.
Büyükerşen de geceye katılmadı… Hoca hem gelmeyerek ‘mesaj’ gönderdi hem de ‘nazik davetiniz’ diye başlayan klasik bir ‘mesaj’ gönderdi. Büyükerşen’i, Genel Sekreter Engin Çakmak temsil etti.
CHP’nin vekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ‘doğal’ olarak oradaydı.
CHP’nin diğer vekili Cemal Okan Yüksel ‘yanlış anlaşılır’ diye katılmadı sanırım. Bildiğim kadarıyla Yüksel’in Tuncelilerle ‘bir sıkıntısı’ yok. Onlara karşı ‘sert’ şeyler söylemiş olamaz. Katılmamasının ‘bambaşka’ bir nedeni olmalı.
Aşağı yukarı ‘ev sahibi’ gibi algılanan Ahmet Ataç ‘vaktinde’ geldi…
Kazım Kurt’un gelip gelmeyeceği konusunda tereddütler vardı. İlerleyen dakikalarda Kurt’un salona girmesiyle ‘endişeli’ bekleyiş sona erdi.
Katkı sunan belediyelere plaket takdim edildi. Plaket töreni tam anlamıyla “CHP’lilerin Kaynaşma Töreni’ne” dönüştü.
Kazım Kurt’a yakın duran Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, Ahmet Ataç’ın, Ahmet Ataç’a yakın duran Milletvekili Utku Çakırözer de Kazım Kurt’un plaketini verdi.
Usluer, plaketi verirken elini Ataç’ın sırtına koyarak “Ahmet Ataç’a plaketi takdim etmek onurunu, gururunu bana verdiği için derneğe teşekkür ediyorum. Çünkü Ahmet abi benim aynı zamanda abim sadece belediye başkanı değil. Çok mutluyum” dedi.
Kurt’un plaketini veren Çakırözer de “Sevgili Kazım başkanın halkçı belediyecilik konusunda attığı adımları sadece bizler değil partimiz değil tüm Türkiye yakından izlemekte. CHP’li başkanlarla birlikte Türkiye’ye sosyal belediyeciliği öğretiyor. Plaketi kendisine çok büyük onur ve mutluluk duyarak veriyorum” diye konuştu.
Belki ‘dışarıdan’ bakan birileri bu sözler için ‘sıradan’ diyebilir. Hatta ‘ne var canım bunda. Bir CHP’li diğerini övmüş’ de diyebilir. Ama ‘içeriden’ bakanlar öyle demiyor, diyemiyor.
Bu havanın devamı gelir mi gelmez mi bilinmez ama CHP’yi temsil edenlerin tanışıp, barışıp, kaynaştığı ortada!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali yigit 16 Mart 2017 03:50

zaten cok kaynasiklar hizipci onlar bastiklari yerde kirk yil ot bitmez....!

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi