CHP’yi eleştirmenin dayanılmaz hafifliği

28 Kasım 2016 09:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Toplu linç politikalarını sevmem. Hele ki ‘nedir, nedendir, nasıl’ diye sorgulamadan eyleme dökenleri hayat boyu tasvip etmedim. Eleştirirken ‘Anne, İnanç, Çoluk Çocuk’ gibi son derece değerli kavramlara küfür etmeyi de, eleştireceğim diye klavye üzerinden tehditler edip şiddet eğilimi gösterenleri de sevmedim.
Birkaç gündür CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın Şehidimizin Cenazesi için yaptığı çağrı ve ucuna iliştirdiği yakışıksız, nahoş, rahatsız edici mesaj ve yansılarını gözlemliyorum.
Gerekçe ne olursa olsun Özkar bu konuda hatalı, CHP İl Başkanı olduğu için 3 kat hatalı ama…     Ama’sı yapılan eleştirilerin dozajı ve kullanılan kelamların doğru yöntem olduğunu söyleyip tribüne oynamak da hatalı.
Görüyorum ki, nicedir dili şişmiş, etrafında benzeri durumlara tepki göstermekten korkmuş ve risk almayı istemeyen çoğu insan da CHP’yi eleştirmenin dayanılmaz hafifliğine düşerek tehdit, küfür, hakarete varan paylaşımları peş peşe dizmiş sosyal medyalarına…
Elbette eleştirin, Özkar’ın taşıdığı sorumluluk ile yaptığı elbette çok çok büyük bir hata ama içinden geçtiğimiz son 3,4 sene de tek hatayı Özkar mı yaptı?
Gönül istiyor ki; Milliyetçi duyguları harmanlanan vatandaşlarımız, meslektaşlarımız başka şeyleri de eleştirsin, sorsun, sorgulasın, yani partizanlık yapmasın. Kendi partisi yapınca göremediklerini, rakip partiden biri yapınca aslan olmasın, sadece ADİL olsun.
Gönül istiyor ki; bugün Özkar’a yapılan tepkilerin bir kısmı, Öcalan’a methiyeler dizenlere, teröristlere ‘direnişçi’ diyenleri de, PKK’ya şehirler ortasında şov yaptıranlara da gösterilseydi.
Keşke ‘Neden?’ deseydik. Suriye’den gelen milyonlarca insanın kayırıldığı ülkemizde bizim çocuklarımız şehit oluyor?
Lütfen sorar mısınız bazılarına? Şimdi tutuklayarak şov yaptığınız HDP’li vekilleri “zamanında o kadar itiraz etmemize rağmen, ‘Terör örgütü ile müzakere olmaz mücadele olur’ derken” bizleri sallamayıp “Siyaset yapsınlar ki, silahı bıraksınlar” diye savunanlara niye ses çıkartmadınız?
Peki CHP’yi, üstelik hayatında iktidar bile olmamış bir partiyi “HDP ‘ye destek veriyor” diye suçlamak biraz garip değil mi?
CHP nasıl destek verebilir merak ediyorum.  Bunları affedecek yasa mı çıkartıyor? Terörist kanı bozukları genel af ile hapishaneden mi çıkartıyor? Sınıra ayaküstü mahkeme kurdurup beraat mı ettiriyor? Süreçler ilan ederek, o süreçlerde çukurlar kazılmasına seyirci mi kalıyor? Teröristleri Dolmabahçe’de toplayıp müzakere mi yapıyor? Kandil’e ya da İmralı’ya resmi görüşme için adam mı gönderiyor?
Elbette bazı stratejik ve çok yanlış söylemler, parti içinden tasvip etmediğimiz ziyaretler yapanlar ve hatalar mevcuttur ama sadece CHP’yi değil… CHP’den daha ağırını yaparak 3 sene Doğu ve Güneydoğu’da yaşananları kanser edercesine seyrettirenleri unutarak tepki göstermek ise bence günahtır. Benim vicdanım unutmaz. Unutan olursa da kendi bileceği iştir. Ancak yazının başında belirttiğim gibi, iktidar korkusundan, baskıdan, partizanlıktan ya da bazı işlerim bozulur kaygısıyla bir şeyleri unutmuş gibi yaparak sadece CHP’ye geçirerek ‘Milliyetçi’ olduğunu zannedenler, kendilerini bile kandıramazlar.
Bence senelerdir susanlar şimdi hiç konuşma zahmetine girmesin. Benim içim rahat, sürece aslan gibi karşı çıkan ve yüzlerce kez tepki gösteren biri olarak ben tepki gösterebilirim.
Bu hakkımı da toplu linç ile değil, küfür ve hakaretle değil, tehdit ile değil, son derece bana yakışan şekilde dillendiririm. Yapar, yapmaz bilemem ama benim tepkim son derece net; “Sinan Özkar istifa”…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi