CHP’yi yıpratacak tartışma…

22 Eylül 2016 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Meclisinde oylanan ve Ak Partililerin 28 Maddelik plan tadilatı ile kabul edilen 25 Binlik planlar ve Meclisin hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Ahmet Ataç ile ilgili açıklamalarına bakınca bu başlık durumu en iyi anlatan başlıktı.
Öncelikle Büyükerşen’in Ataç ve Meclis üyeleri ile ilgili “İhanet” açıklamasının doğru olmadığını, bir CHP’li Belediye Başkanı’nın diğer CHP’li Belediye Başkanı’nı kamuoyu önünde suçlaması her şey’den önce CHP adına pek doğru bir adım değil.
Hata, yanlış, sıkıntı bile olsa keşke kapalı kapılar arkasında konuşulacaklar, başta sosyal medya olmak üzere kamuoyunda tartışılmasaydı diyeceğim ama iş işten geçti. Hatta olay 25 binlik plan boyutundan çıkıp siyasi bir polemiğe dönüşmek üzere ve ne Büyükerşen ne Ataç cephesinden bu işin kazananı olmaz. Hatta bu kutuplaşma partiyi hepten çöküşe sürekler.
Büyükerşen böyle bir açıklama yerine herhangi bir gazeteci sohbetinde şaka yollu bir üslup kullansa “Bizim Ahmet bu konuda çok inatçı, bana göre yanlış ama kendi bilir” gibi bir kelam etseydi bu iş bu noktaya gelmezdi. Ama başı, sonu, ortası fark etmeden ihanet kelamını bir metin içinde kullanmak sanırım biraz ağır oldu.
Şimdi zaman kaybetmeden yaraları sarmak ve karşılıklı söz düellosuna dönüşmeden bu olayı kapatmak gerekir. 2019’a kadar onca zaman varken böylesi bir gerginliğin CHP’de kimsenin işine gelmeyeceği aşikarken işi tartışma konusuna çevirmemek için yapılacak tek aklı selim hareket 17 kere susup 1 kere konuşmak olsa gerek.
 
Planların galibi Ak Parti
Bundan sonraki süreçte detayları çok kez paylaşacağız, tartışacağız ve 25 binlik konusu sıklıkla gündeme gelecektir şüphesiz. Ama ilk olarak düşmemiz gereken not “Ak Parti’nin stratejik galibiyeti” dersek hata etmiş sayılmayız.
Güzel olan şu ki yıllarca beklenen ve şehir için büyük eksikliği olan planlar oy birliği ile kabul oldu. Bu konuda Ak Parti meclis üyelerinin izlediği rota ise son derece stratejik ve karlı oldu.
Bir kere 28 maddeden oluşan ve planda revize edilmesi gereken tadilatları kabul oldu. CHP grubunun 7 maddelik plan tadilat teklifinin istemedikleri maddelerine reddoyu verdiler ve planların bütünü meclisten oy birliği ile geçti. Yani kimse Ak Partili meclis üyeleri planları engelledi kozunu da vermeden tamamladılar bu süreci.  Üstelik iş öyle bir noktaya geldi ki Büyükerşen bile ortaya çıkan durumu veto edemedi. Zira veto etseydi bu kez vebal kendi üstüne kalacaktı.
Şimdi bu pencereden bakıp da Ak Parti bu işten kazançla çıktı denmez mi?
Üstelik meclis sonrası CHP içindeki bu tartışma sürecini de işin içine dahil edersek. Ak Partililer şimdi ayaklarını uzatmış, kahvelerini söylemiş ve iyi bir iş başarmanın hazzıyla yaşananları keyifle izliyordur. Ve CHP içindeki tartışmalar uzayacaksa sanırım Semaver siparişini de vermişlerdir. Zira bir süre onların çalışmasına gerek yok. Çünkü kavga ederlerse otomatik olarak onlar için çalışacak çok CHP’li olacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi