Cuma için kritik tavsiye

1 Kasım 2016 08:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Cuma sabahı saat 7’den sonra sular kesiliyor ve uzunca bir süre susuz bir şehiriz. Bu yüzden aklınızda olsun diye size Teyemmüm Abdesti’ni hatırlatmak bir sorumluluktur. 

Kişi Teyemmüme başlarken Besmele çekip, namaz için tahareti (temizliği) niyet etmelidir.

Parmaklar açık olduğu halde iki eli toprağa vurduktan sonra ileri sürüp geri çekmelidir.

Elleri kaldırınca, eğer fazla tozlanmışlarsa onları yan yana getirip birbirine hafifçe vurmalı. Bu şekilde ellerdeki tozlar silkelendikten sonra, bu ellerle bütün yüzü meshetmelidir.

İlk vuruşta yapıldığı gibi elleri yine temiz toprağa tekrar vurduktan sonra silkmeli ve sol elin başparmağını ayırarak diğer parmakların iç tarafları ile sağ elin parmak uçlarından başlayarak kolun dış tarafını dirseklere kadar çekip meshetmeli. Sonra yine sağ elin iç tarafına dönerek sol elin başparmağı ile serçe parmağını halka ederek, başparmakla beraber elin ayası ile dirsekten bileğe kadar elin iç tarafını meshetmeli. Başparmağı daha ileriye yürüterek sağ elin başparmağının üstünü de meshetmelidir.

Sol ele sağ elin meshedilişi gibi, aynen sağ elle de sol eli meshetmelidir. Açıklandığı şekilde Teyemmümde sıra gözetilerek önce yüzü, sonra kolları meshetmeli ve bu işlemde kesinti yapmamalıdır.

Odunpazarı Dernekler Platformu
Adını nicedir duyuyoruz. Birkaç etkinliğine göz attığımız da oldu. Lakin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği “Kariyer Zirvesi” ile Odunpazarı Dernekler Platformu rüştünü ispat etmiş bir oluşum oldu diyebiliriz. 

Başkanlığını siyasi bir isim, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Doğan yaptığı için etkinlik silsilesinin de tek yön olabileceğine dair kaygılarım vardı.  Konuklar da, katılımcılar da parti içinden, gençlik kollarından, üniversite teşkilatlarından olur diye düşünüyordum. Yanılmışım.
 
7,8 oturumun yapıldığı ve her birinde önemli isimlerin ağırlandığı bir zirveye tanık olduk. Hababam Sınıfı’nın kıymetli isimlerinden, Eskişehirspor’un yıldızlarına, sinemadan, edebiyata ve hatta modaya kadar önemli isimler ESOGÜ Kongre Merkezi’nde öğrencilerle buluştu. Her oturum keyifliydi, her oturum da kahkahalar vardı ve zannedilenin aksine salonu dolduranlar partili değil hatta ve hatta sosyal demokrat çizgiye daha yakın isimlerdi. 

Ben bunun önemli bir detay olduğu için altı çizilmesi gerektiğini düşünüyor ve devamını diliyorum. Çünkü önyargılar kırılmadıkça biz birbirimizi kırmaya devam ediyor olacağız. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi