Daha

27 Temmuz 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’daki darbe girişiminden birkaç saat sonra halktan sokaklara, meydanlara çıkmasını istedi.
Demokrasiye ve anayasal kurumlara sahip çıkmak isteyen millet, çağrıya olumlu yanıt verdi ve sokakları, meydanları doldurdu.
Farklı bir ‘durumla’ karşı karşıya olduğunu anlayan Erdoğan ve iktidar temsilcileri vatandaşa ‘meydanları boşaltmayın’ dedi.
Meydanlarda toplanan halk ‘Demokrasi Nöbeti’ adı verilen eylemlere devam ediyor. İlk üç AK Parti önünde tutulan Demokrasi Nöbeti sonraki günlerde Valilik önüne kaydırıldı.
Mekân değişikliğiyle birlikte toplumun çok farklı kesimlerinden destek gelmeye başladı. Şüphesiz bu durum darbecilere ya da hala darbe yapmayı düşünenlere ‘aklınızdan bile geçirmeyin’ mesajını güçlü bir şekilde verdi.
Darbeyi pek çok kişi ve kurum protesto etti. Tepki gösterenlerden biri de CHP oldu. Taksim’de miting yapan CHP’liler, muazzam bir kalabalıkla darbeye karşı olduklarını haykırdı.
Eskişehir’den de mitinge katılım oldu. Hem de gösterişli bir katılım oldu. Yaklaşık bin 500 kişinin Taksim’e gittiğini öğrendik. CHP’nin üst düzey yöneticileri de tam kadro Taksim’deydi.
CHP’liler önemli bir mitinge hatırı sayılır bir katılım gösterdi.
Daha iyisi olabilir miydi?
Elbette olabilirdi.
Bana kalırsa CHP’liler bin 500 kişiyle Taksim’deki CHP mitingine katılmak yerine 15 kişiyle Valilik önündeki Demokrasi Nöbeti’ne katılsa daha anlamlı, daha şık olurdu.
Demokrasiye daha gösterişli bir katkı sunmuş olurlardı.
Birlik ve beraberliğe daha esaslı bir destek vermiş olurlardı.
Darbecilere ya da darbe yapmayı düşünenlere “Sakın haa, aklınızdan bile geçirmeyin” mesajını daha güçlü bir şekilde vermiş olurlardı.
Daha manalı bir protesto, daha parlak bir eylem, daha harikulade bir direniş yapmış olurlardı.
Maksat demokrasiye destek vermekse, amaç darbeye kalkışanlara tepki vermekse, hedef topluma birlik mesajı vermekse böylesi bir hamlenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
“Taksim olmasın, Taksim’e gidilmesin” demiyorum. Elbette onun da yeri ayrı. Şu günlerde 15 CHP’linin Valilik önünde çay içmesine daha çok ihtiyacımız var diyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Özgür 27 Temmuz 2016 23:50

Kaybetmezler,aksine istiyorlarsa eğer büyük Türkiye olma fırsatını yakalarız.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi