Darbe girişimi ve teknoloji

24 Temmuz 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
15 Temmuz 2016 Cuma günü Türkiye büyük bir felaketten döndü.
Darbeye teşebbüs tüm televizyon kanallarında, radyolarda, gazete ve dergilerde, internet ortamında bugüne kadar yeterince irdelendi, kuşkusuz daha da irdeleneceğe benziyor.
Öncelikle tüm milletimize geçmiş olsun. Hayatını kaybeden demokrasi savunucularına Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar dilerim.
Darbe girişiminde kullanılan tanklar, toplar, taarruz helikopterleri ve savaş uçakları tamamı teknoloji ürünü olan saldırı ve savunma araçları.
Yine darbenin emrinin verildiği ve iletişim sağlanan Whatsapp mesaj uygulaması da teknolojik bir sanal iletişim uygulaması.
Yaz tatillerinde anneannemlere giderdik. Yine o tatil misafirliklerimizden birisinde dedemle birlikte Kayseri’de üzüm bağındaydık, bana bıçağı gösterdi ve ‘Bak Serkan’cım bu bıçakla domates soyarsan karnını doyurursun yemek yapma aracı olur ama birini öldürürsen silah olur’ demişti.
Şimdiki zamana çevirirsek dedemin bu nasihatini yine aynıdır anlamı ama teknolojinin hızla gelişiyor olması ve insanoğluna birçok imkânlar sunuyor olması yemek araçlarının da silahların da sayısını ve etkisini artırdı.
Darbe girişiminde kullanılan helikopterler, uçaklar, tanklar, toplar vb. hepsi biz Türk milletinin düşmanlardan korunması için bizim vergilerimizle alınan teknolojik araçlar ve maalesef o akşam namlular bize doğru döndü yani sahibine döndü ölüm makineleri. Her kurumda olduğu gibi askeriyede de, emniyet teşkilatında da hainler vardır illaki ve olacaktır da ancak kendi kendime soruyorum şimdi madem ki bu kadar kolay bir uçağı alıp havalanıp bombalamak peki neden bu araçlar uzaktan kumanda ile kontrol edilemiyorlar. Bir düşünsenize, dünya hızla robot yaşama geçiyor ve bu araçlar robotlar tarafından kullanılacak yakın bir gelecekte. Peki insanların insanlara karşı yaptığı bu vicdansızlıkların robotlar daha fazlasını yapamaz mı? Bence yaparlar. Hatta sonradan vicdan yapıp teslim olma yetenekleri de olmayacağı için maalesef daha da fazlasını yaparlar. Bu nedenden ötürü bence bu gibi araçlar imal edilirken bir şekilde uzaktan kontrol edilebilmeleri gerekmekte. Gerekirse havadayken kendini imha edebilmeli. Tanklar, toplar olduğu yerde hiçbir işlev yapamadan kilitlenmeli.
Tekrardan ülkemize ve milletimize geçmiş olsun diyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi