Darısı Meydan’ın başına..

20 Eylül 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Hızlı Tren hattının bir kısmı yeraltına alınınca üstünde kalan kapalı kesit ne olacak diye çok tartışmıştık. Uzun süre adım atılmaması, kapalı kesitin kimin olacağı tartışmasına, son olarak buraya TCDD tarafından yaptırılan peyzaj projesi dâhil olmuştu.
Beton saksılar, çok ağır ilerleyen iş ve Eskişehirliye dahi sorulmadan yapılan bir proje olarak yalan yok çok eleştirmiş, çok serzenişte bulunmuştuk.
Dönemin Valisi Güngör Azim Tuna’da “Sormadan etmeden herkes Ankara'dan oturduğu yerde proje yapıyor"  diyerek yaşanan sürecin hislerine tercüman olmuştu.
İşin aslı geçtiğimiz günlerde projenin tamamlanmış halini gezmeden, yapılanları yerinde görmeden, hele ki ışıklandırmalarıyla birlikte ortaya çıkan alanı tecrübe etmeden bu kapalı kesitten böyle bir proje çıkacağını beklemiyordum.  Şaşırtıcı, ezber bozan ve beklentilerin üstünde bir iş çıkmış ortaya ve başlangıcında yaptığımız ağır eleştiriler nedeniyle beni de biraz utandıran bir iş olmuş.
Yapanın, emeği geçenin ellerine sağlık, iyi ki yapılmış diyerek TCDD’yi tebrik ediyor, ortaya çıkan bu estetik işin darısının, mevcut stadyum alanında yapılacak Meydan’da da bize aynı hisleri yaşatmasını temenni ediyoruz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi