DEĞİŞKEN PERFORMANS

DEĞİŞKEN PERFORMANS

24 Ocak 2014 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kırmızı şimşekler, Ziraat Türkiye kupası 3.maçında, Bursaspora deplasmanında hiçte kendilerine yakışmayacak bir mağlubiyet alırken, beklentilerin çok altında bir performans sergilemeleri ise farklı yenilginin hazırlayıcısı oldu.
Eskişehirspor’lu Futbolcuların, Bursaspor karşılaşması öncesinde oynamış oldukları, Akhisar Belediye spor ve Sivas spor maçlarındaki değişken performansları, pozitif yönde bir devamlılık ümidini engellediğini görmekteyiz.
Futbolda, temel olarak iki prensip hep ön planda olmuştur.1.İyi Savunma,2.İyi hücum…
Peki, nerde iyi savunma? Önce hücum hattınızda görev alan oyuncularınızdan başlayarak, orta saha ve en son olarakta, geri dörtlüyü oluşturan futbolcularınızla savunma yapmış olursunuz. Forvette oynayan, Necati Ateş, Tello, Kamara, Erkan Zengin ve ikinci yarı oyuna giren Erman Kılıç dahi olmak üzere hiç biri, Bursasporun savunmasını rahatsız eden ve oyun kurmasını engelleyen bir baskıyı hissetirdiklerini malesef göremedim. Yine orta saha ve savunmada oynayan futbolcuların, kademe hataları, adam ve alan markajlarındaki yetersizlik, kaçınılmaz sonun başlangıcı oldu diyebilirim.
Nerede iyi hücum? Kendi savunma adamlarınızdan başlayacak iyi bir organizasyon, rakip kaleye inmenin en sağlam temelidir. Savunma oyuncuları topu iyi kullandıkları sürece, orta alanda görev alan futbolcuların, hücumsal anlamdaki rolleri çok daha fazla önem kazanmış olur. Anlıyacağınız, Geriden başlayan hücumun, orta saha oyuncularının pas organizasyonlarıyla desteklenen forvetin, pozisyonlara giren bir netice elde etmesidir.
Eskişehirsporlu futbolcular, kazanmak adına hiçbir şey yapmadıkları gibi, kaybetmek için çok şey yaptıklarını söyleyebilirim.
Takım olarak istenileni veremeyen futbolcular, ne ilk defa kaybediyorlar, neden son defa kaybeden taraf olacaklar. Önemli olan kaybetme dürtüsünü alışkanlık haline getirmemeleri.
Bu takım, her zaman, her yerde Bursasporu yener ve de yenecek güçtedir. Hafta sonu oynanacak Spor Toto Süper lig mücadelesinde, tekrar Yeşil Beyazlı kulüple karşılaşacak olan Eskişehirsporlu futbolcular, kendilerini affetirmek için iyi bir fırsat olduğu kanısındayım.
Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlamın, Bursasporlu taraftarlar için ne kadar büyük bir değer olduğuna şahit olmak, Eskişehirspor sever olarak beni çok mutlu etti.
Eskişehirspor’un Ziraat Türkiye kupasındaki şansının en az Bursasporunki kadar var olduğunu, başta futbolcular olmak üzere her kesin bilmesini isterim. Yeterki takım oyununu sahaya yansıtabilien bir ekip olgusu ve kurgusu içinde olunsun.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi