Dolar iphone’u vurur mu?

20 Kasım 2016 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba sevgili okurlarım. Bu hafta da yine ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri sizler için derledim. Bunlardan ilki Dolar’ın rekordan rekora koşuyor olmasının iphone cihazlara zam şeklinde yansıyıp yansımayacağı konusu.
Merak edilen soru “Dolar kurunun artması iPhone fiyatlarına yansıyacak mı?”
Apple, son 2-3 yıldır Türkiye pazarını çok yakından takip ediyor. Yeni ürünlerini genellikle 2. parti dağıtımda Türkiye'ye sunan Apple, vermiş olduğu müşteri hizmeti, İstanbul'da bulunan Apple Store mağazası ve Online Apple Store hizmeti ile Türkiye pazarındaki portföyünü oldukça genişletti. Ancak Apple, bu hizmetlerinin yanında ülkemizdeki Dolar kurunu ve vergi artışlarını da çok yakından takip ediyor.
Ülkemizde vergiler arttığında fiyatlara ilk zam yapan firma olan Apple'ın, yakın zamanda Dolar kurunun arkasına sığınarak bir zam daha yapması kaçınılmaz gibi gözüküyor.
 
Sosyal medyadan para aranıyor!
Kayseri’de benzerine az rastlanır bir olay yaşandı. Bir döviz bürosunda gişe sorumlusu Gülsüm Gülerdi para bozduran iki kişinin eksik para verdiğini fark ettiğinde iş işten çoktan geçmişti. Güvenlik kameralarından o kişilerin fotoğrafını bulup sosyal medyada paylaşan Gülerdi, eksik parasını geri almak için sanal alemden yardım istedi.
Gülerdi, 15 Kasım tarihinde 8 bin 500 euro almak için ödeme yapan müşterilerden, 30 bin TL yerine yanlışlıkla 20 bin TL almış. Durumu fark edince onlara ulaşmaya çalışmış ama başarılı olmamış.
Para bozduranların art niyeti olmadığına inanan gişe sorumlusu, sosyal medyayı kullanarak bu kişilere ulaşmaya çalışıyor.
 
En yuvarlak yıldız keşfedildi
Dünyadan 5 bin ışık yılından daha uzakta. Yıldızın adı “Kepler 11145123”.
Geçtiğimiz gün astronomların, NASA uzay teleskopu Kepler ile uzayda bugüne kadar görülen en yuvarlak yıldızı keşfettikleri bildirildi.
Almanya'nın Göttingen kentindeki Max-Planck Güneş Sistemleri Araştırmaları Enstitüsü’nün (MPS) sözcüsü Birgit Krummheuer, yaptığı açıklamada, "Kepler 11145123" adı verilen yıldızın dünyadan 5 bin ışık yılından daha uzakta bulunduğunu söyledi.
Güneşin yaklaşık 2 katı büyüklüğündeki yuvarlak yıldızın ekvator çapının, kutupları arasındaki çapından sadece 1 buçuk kilometre daha uzun olduğu, böyle büyük bir kütlede bu mesafenin çok kısa sayılabileceği belirtildi.
MPS'de görevli astronom Laurent Gizon da yazdığı makalede, tesadüfen keşfedilen yıldızın, kendi ekseni etrafında güneşten 3 kat daha yavaş döndüğünü ifade etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi