Dövme yapan ilk robot

7 Ağustos 2016 10:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu hafta siz değerli okuyucularıma teknolojik ortamlardan derlediğim gelişmeleri aktaracağım.
 
Apple, enerji sektörüne girdi
ABD'li teknoloji devi Apple'ın elektrik iletimi yapmak için onay aldığı bildirildi.
ABD'li Federal Enerji Düzenleyici Komisyonunun (FERC) yaptığı açıklamada, Apple'ın alt kuruluşu olan Apple Energy'nin elektrik iletimi gerçekleştirmek için yaptığı başvurunun onaylandığı belirtildi.
Açıklamada, Apple Energy'nin başvurusunun, komisyonun piyasa tabanlı fiyat oran koşullarına uyduğu ifade edilerek, şirketin 6 Ağustos itibarı ile elektrik iletimine başlayabileceği bildirildi.
 
Türkiye’de e-Devlet kullanım oranları açıklandı
Bundan tam 8 yıl önce ülkemizde hizmete giren e-Devlet Kapısı, birçoğumuz için hayat kurtarıcı olmaya devam ediyor. Peki, 8 yıllık sürede e-Devlet kapısı nasıl bir ilerleme gösterdi?
18 Aralık 2008 tarihinde açılışı gerçekleştirilen e-Devlet Kapısı vatandaşların, devlet kurumlarında olan işlerinin büyük bir bölümünü uzun kuyruklar beklemeden internet üzerinden kolayca yapmasını sağlıyor.
e-Devlet Kapısı hızla büyümeye devam ediyor!
e-Devlet kapısına kayıtlı kullanıcıların sayısı 28,5 milyona ulaştı. 22 hizmetle yolculuğuna başlayan e-Devlet şu anda 256 kamu kurumuna ait 1532 entegre elektronik hizmetle yoluna devam ediyor.
 
Dövme yapan ilk endüstriyel robot
Robotlar insanların ellerinden işlerini almaya devam ediyor. Daha önceden pek çok farklı sektörde kendine yer edinen robotlar, şimdi de dövmeciliğe sardılar. Daha önceden bir 3D yazıcıyı küçük takviyeler ile dövme makinasına dönüştüren Pierre Emm ve Johan da Siveira ikilisi, bu kez işi büyüttüler.
Tattoue adı verilen bir endüstriyel robotu dövme makinasına çeviren ikili, bu konuda da bir ilke imza attı. Öncelikle dövme yapılacak deri yüzeyini tarayan ve girinti-çıkıntıları belirleyen Tattoue, sonrasında sisteminde bulunan dövme modelini vücuda işliyor. Robot, özellikle geometrik şekillerde oldukça başarılı sonuçlara imza atıyor.
 
Apple hackleyene ödül verecek
Apple sistemlerinde açık bulan kişilere 200 bin dolara kadar ödül verecek.
ABD merkezli teknoloji devi Apple, şirketin sistemlerini hack'leyebilen kişilere 200 bin dolara kadar ödül verecek.
Açıkları tespit edilecek
Bu yöntemle sistemdeki açıkları hack saldırılarından önce bulmayı hedefleyen Apple, söz konusu ödül programını Siber güvenlik konferansı Black Hat'te duyurdu.
Konferansta konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Apple güvenlik şefi Ivan Krstic ödül programının Apple ürünlerine girmeye çalışan gizli şirketler ve paralı hacker'lara karşı bir önlem niteliğinde olduğunun altını çizdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi