Dünyada bir ilk! Güneş enerjili yol

25 Aralık 2016 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba kıymetli dostlarım. Bu hafta ilginizi çekeceğini düşündüğüm üç önemli konuyu sizlere sunuyorum. Bunlardan birincisi Fransa’da hizmete açılan güneş enerjili yol.
Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche isimli kasaba, dünyanın ilk güneş enerjili yoluna ev sahipliği yaptı.
Fransa geçtiğimiz perşembe günü Ekoloji Bakanı Segolene Royal'in yaptığı açılışla dünyanın ilk güneş enerjili yoluna kavuştu.
600 metre uzunluğundaki yol için 5 milyon euro harcanırken, 2 yıllık periyotta 2000'den fazla sürücü yolu test etti. Testlerde, yolun 3 bin 400 nüfuslu bir köyün elektrik ihtiyacını karşılayıp karşılayamayacağı araştırıldı.
Bakan Royal projeden övgüyle bahsederken, 1 milyon kilometrelik bir karayolu ağına sahip olan Fransa'da her 1000 kilometrede yollara güneş paneli yerleştirmek istediklerini de sözlerine ekledi.
 
Google tuvalet bulacak

Google yeni geliştirilen uygulama ile kullanıcıların tuvalet bulmasını kolaylaştırmayı amaçlamakta fakat meselenin özünü yani uygulamanın gerçek amacını yazının devamında okuyacaksınız.
Büyük bir heyecanla beklenen tuvalet bulma uygulaması yayınlandı. Hindistan Devleti’nin desteği ile hazırlanan uygulama bakın gerçekte ne işe yarayacak?
Kullanıcıların bulundukları yere yakın halka açık tuvaletleri bulmasını kolaylaştıran uygulama tamamen Hindistan'ı hedef alıyor ve Hindistan Devleti’nin desteği ile oluşturulmuş.
Uygulamanın asıl amacı ise, Hint halkının sokaklara ihtiyaç gidermesini engellemek.
 
Facebook'ta başkalarını İzlemek
Mutsuzlaştırıyor!

Yapılan araştırmaya göre dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta çok fazla dolaşıp arkadaş listenizdekilerin ‘mükemmel’ hayatlarına, ailelerine ve tatil fotoğraflarına bakmak keyfinizi kaçırarak sizi mutsuzlaştırıyor olabilir. Saatlerce bilgisayar başında sosyal medyada vakit geçirenler için de araştırmacıların yeni bir önerisi var...
Danimarka'da, Kopenhag Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre sosyal medyada vakit çokça vakit geçirmek kıskançlığa yol açabiliyor.
BBC Türkçe'de yer alan haberde araştırmacılar, özellikle başkalarıyla iletişime geçmeden sosyal medyada dolaşmanın daha olumsuz etkileri olduğu hakkında uyarıyorlar.
Çoğu kadın kullanıcı olmak üzere 1300'den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, Facebook gibi sosyal medya sitelerinin tatmin duygusunu ve duygu durumunu olumsuz etkilediğini gösteriyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi