Düşünce’nin adayı Celalettin Kesikbaş mı?

Cihan Yıldırım yazdı

6 Şubat 2017 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Gündemin en önemli başlığı şüphesiz referandum. Tüm etkinlikler, tartışmalar, ziyaretler,  konuşmalar ve işbirlikleri referandum üzerine yapılıyor. Elbette tüm bunlar çok normal ama biraz eksik!
Kentin gündeminde, kulislerinde daha başka konular da var. Hem de çok önemli konular…
Bunlardan biri şüphesiz oda seçimleri… Kasım ayında yapılması planlanan Ticaret ve Sanayi odası seçimlerine yapılan hazırlıklar piyasadaki ‘hareketliliğin’ önemli bir kısmını oluşturuyor.
Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in son günlerde ‘gaza basması’ boşuna değil. Güler, sosyal medyaya ‘sponsorlu’ ilanlar veriyor, ziyaretleri de hayli sıklaştırdı. Güler, koltuğuna ‘seçilip’ gelmek istiyor. Emanetçi olmadığını, makamı hak ettiğini ispatlamak için çaba gösteriyor.
İşinin zor olduğunu biliyor ama hayatın olağan akışı gereği ‘bu çabayı’ göstermek zorunda… Ticaret Odası seçimlerine başka bir yazıda detaylı bir şekilde değinmek istiyorum. Muhtemelen o yazıda bol miktarda ‘Harun Karacan’ ismi geçecektir!
Gelelim bugünkü konuya…
Daha önce de birkaç kez yazmaya çalıştım. Eskişehir’de güç dengeleri yeniden kuruluyor. Kartlar yeniden dağıtılıyor. Dengeleri kontrol etmek isteyenlerin hedeflerinden biri de Sanayi Odası… Son seçimde Nebi Hatipoğlu’na karşı ‘kazandırılan’ Savaş Özaydemir’in adaylığına sıcak bakan yok gibi.
Hatipoğlu’na karşı zorlanan Özaydemir’in şansını denemeyeceği konuşuluyor. Önemli destekleri kaybeden Özaydemir, yılın sonuna doğru yapılacak seçimde olmayabilir.
Kim olabilir?
İktidar kanadı kesin olur. Bu cephede Harun Karacan etkisi nasıl olur onu kimse kestiremiyor. Kim yola çıkarsa çıksın mutlaka Karacan’ın kapısını çalacaktır. AK Parti olası bir yenilgiyi düşünüp topa girmeyebilir. İktidar partisi gücünü başka seçimlerde test etmek isteyebilir. Karacan ise topa girmek sabırsızlanıyor, denebilir!
Sanayi Odası seçimlerine ‘hazırlanan’ bir ekip daha var. Eskişehir Düşünce Platformu Derneği uzun süredir ‘esaslı ve derinden’ bir çalışma yürütüyor. Bu ekip yapılacak hemen her şeyi yaptı denebilir.
Seçime hayli ‘rahat’ gidiyorlar. Platformu bekleyen en önemli sıkıntı ‘aday kim olacak’ sorusunun cevabı. Bünyesinde çok değerli iş adamlarını barındırıyor. Hem başarı anlamında hem de entelektüel birikim olarak önemli isimler var.
Aday gösterme konusunda bu nedenle sıkıntı yaşıyorlar! Öne çıkan isimler var. Doğal olarak Derneğin Başkanı Ünal Şakar’ın adı geçiyor. Sanayici Sinan Özeçoğlu’nun ismi de Sanayi Odası Başkanlığına yakıştırılan isimlerden. Yine uluslararası alanda adından söz ettiren sanayici Celalettin Kesikbaş’ın ismi de ‘ortak aday’ olarak geçiyor.
Kulislere şöyle bir göz attığımda bu üç isim arasından Kesikbaş’ın isminin öne çıktığını gördüm. Elbette seçimlere kadar ‘dengeler’ değişebilir. Başka isimler gündeme gelebilir. Bugünden bakınca manzara böyle.
Ara sıra oda seçimleri konusuna değiniyorum ama asıl referandum sonrası konuşacağız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi