Düşünce Platformu yine çok farklıydı

23 Haziran 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Düşünce Platformu Derneği’nin iftar yemeğine katıldım. Zenginlerin zenginleri ağırlamadığı bir davetti…
Zenginlerin zenginleri ağırlamasına da karşı değilim ama tıpkı Ramazan’da olduğu gibi bazı özel anlarda normal seyrinde akıp giden hayatımızda ‘bazı değişiklikler’ olması gerekiyor.
İçeri girdiğimde bol yıldızlı otellerin salonlarına özgü o soğukluk yoktu. Sıcak, samimi bir hava vardı.
Yardımlaşma, dayanışma gibi bu aya çok yakışan duygular hissettim.
Masalarda kıdemli vatandaşlar gördüm. Kim olduklarını sorduğumda “Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü” sakinleri olduğunu öğrendim. Bu bilgiyle ‘iftara beş kala gerginliğim’ yerini keyifli bir sakinliğe bıraktı.
Manzara çok güzel, ortam harikaydı…
Daha önce de ezber bozan işlere imza atan Platform, yine yapmıştı yapacağını. Misafirlerini kapıda karşılayan Dernek Başkanı Ünal Şakar’a selam verip yerime geçtim.
Bir yandan Yaşam Köyü sakinlerinin keyifli hallerini izlerken bir yandan da gelene gidene baktım.
Kentimizin önde gelen iş adamları oradaydı. Bir ara Eskişehir Basket’in Başkanı Sinan Özeçoğlu’nu da koştururken gördüm. Derneğin yönetiminde olan Özeçoğlu doğal olarak ‘ev sahipliği’ yapıyordu… Tatlı telaşı ondandı sanırım…
ESGİAD’ın yeni başkanı Kahraman Albay, tebrikleri kabul ediyordu.
Metin Güler’i, İskender Bayar’ı, Süleyman Kutlu’yu, Halil İbrahim Ara’yı, İsmail Ilgaz’ı, Mahmut Yılmaz’ı, Recep Taşel’i, Alaattin Çoban’ı, Aydın Bandırma’yı, Oytun Süllü’yü de gördüm…
İyi bir servisle, lezzetli yemeklerle karnımızı doyurduk. Böylesi toplu iftarlarda ‘çoğu zaman’ sıkıntı çıktığını bildiğim için arkadaşlara teşekkür ettim.
Başkan Ünal Şakar, kimseyi sıkmayan kısa bir konuşma yaptı. Yaklaşık altı dakikalık… Başkan “Kitleyi bulmuşken konuşayım” demedi. Kısa ama etkili konuştu. Şakar’ın mesajları da netti.
Dayanışma ve yardımlaşma üzerine güzel bir konuşma yaptı. Konuşması yapıcıydı, dikkat ettim kimseyi suçlamadı, ötekileştirmedi. Olumlu mesajlar vermeye gayret etti.
Ünal Başkan ‘sorunlu’ geçmişten değil daha çok ‘umutlu’ gelecekten bahsetti. Herkese, her kesime el uzattı. Pek çok kez birlik ve beraberliğin altını çizdi.
Şakar’ın konuşmasından Platform’un üye sayısının 120’yi geçtiğini öğrendim. Kendi ifadeleriyle ‘anlamlı yolculuk’ dedikleri bu yola 24 kişiyle çıkmışlardı. Bugün geldikleri nokta gerçekten inanılmaz.
Sanayici ve işadamlarından oluşan 120 kişilik bir ‘ekip’ oldular…
Sosyal projelere öncülük ediyorlar, duayenleri gençlerle buluşturuyorlar, ilgi gören konferanslar düzenliyorlar, lösemili çocuklar için proje yaptılar, seçim öncesi AK Partili ve CHP’li adayları ağırladılar…
Aklıma gelen birkaç etkinlikleri böyle…
Platform, verdiği iftar yemeğiyle de farkındalık yarattı. Bize de anlamlı geceyi yaşamak, keyifle izlemek ve olanı biteni yazmaya çalışmak kaldı…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi