E-posta çalışmazsa ne olur?

Serkan Açıkgöz yazdı

17 Nisan 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz hafta Türkiye’de hizmet veren çok büyük bir sunucu firma resmen çöktü diyebiliriz. Sunucu firmada barındırılan web sitelerine erişilemedi. Bu firmadan web siteleri için sunucu kiralayan birçok şirket üst üste iki tam gün mail iletişimi sağlayamadı ya da büyük çaplı sorunlar yaşadı.

Evet, teknoloji çok iyi, harika, birçok kolaylık sağlıyor ancak en ufak bir hatanın bile milyonlarca kişiyi nasıl mağdur ettiğini gördük ve yaşadık maalesef.

Sunucu firmadan alınan cevap şu şekilde oldu; Teknik bir donanım hatası ivedi şekilde giderildi ancak kuyrukta bekleyen e-postaların yoğunluğundan dolayı sorunlar yaşanmaktadır, zaman ilerledikçe sistem daha da normale dönmektedir.

Bu bilgiyi buradan aktarmamın nedeni ise, e-postalarınızla ilgili bir sorun yaşayabilme ihtimalini kesinlikle aklınızdan çıkarmamanız. Özellikle gündelik hayatında bağlantılarının büyük bir kısmını e-posta yoluyla yapanlar için.
 
5 karakterlik kod şirketi sildi
İngiltere'de yaşayan Marco Marsala isimli kişi geçtiğimiz günlerde çok kötü bir olay yaşadı. Yanlışlıkla yazdığı 5 karakterlik bir kod yüzünden bütün şirket verilerini kendi eliyle sildi!

Serverfault isimli forum sitesi üzerinden açılan konuda, bir kullanıcı bütün şirket verilerinin silindiğini söylüyor ve yardım istiyordu.

İlk başlarda herkes tipik bir hacklenme olayı sansa da, gerçekler kısa süre sonra ortaya çıktı.

İngiltere'de yaşayan Marco Marsala, kendi şirket verilerini aslında kendi elleriyle silmişti. Sunucularına yanlışlıkla "rm -rf" komutunu girdiğini belirten Marco, bütün verilerin silindiğini hatta yedek verilerin bile yok olduğunu söyledi.
 
Twitter yeniden tasarlanıyor
Twitter Android sürümü tepeden tırnağa yenileniyor. Dünyanın en önemli sosyal ağlarından biri olan Twitter, Android işletim sistemindeki uygulamasını tepeden tırnağa yenilemeye hazırlanıyor. IOS sürümünde değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusunda ise henüz bir bilgi verilmedi.

Zaman içinde yapılan güncellemelerle görsel anlamda bazı değişikler yapılan Twitter Android uygulaması için tam anlamıyla radikal bir değişiklik yapılıyor. TheVerge'ün Video Direktörü'nün paylaştığı ekran görüntüsü ve Tweet ise bunu destekler nitelikte oldu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi