Ahmet Ataç 15 02 2024

En hızlı Internet nerede?

Serkan Açıkgöz yazdı

6 Aralık 2015 00:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünyanın en hızlı internet bağlantıları, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) yeni raporunda ortaya çıktı. Listenin en tepesinde Güney Kore yer alırken, ilk 20'de ülkemizin adı maalesef geçmiyor. Yani, internette daha hızlı işlemler yapabilmek için çok fırın ekmek yememiz gerekiyor :)

 

Duyda inanma!

2035 yılında her iki işten birini robot kardeşlerimiz yapacakmış.

Ben duyduğumda irkildim açıkçası. Her iki işten birini derken hangi işlerden bahsediliyor. Devletlerin gizli toplantıları da dâhil mi mesela. Kadın doğum uzmanlığı işi var mı bunların arasında ya da ne bileyim, hani bizler için çok çok önemli olduğunu düşündüğümüz, gizliliği önemli olan, son derece güvenlikli olmasını istediğimiz işler falan.

Yapılan bir araştırmaya göre, 2035 yılında Japonya’daki her 2 işten 1’ini robotlar yapacakmış.

Teknolojinin hızla ilerlemesi beraberinde işsizliği de getirebilir mi diye sormadan edemiyor insan. 2035 yılına gelindiğinde işlerin neredeyse yüzde 50’sini robotlar yapacakmış.

Nomura Research Institute’un hazırladığı raporda 600 meslek incelendi ve önümüzdeki 20 yıl içerisinde bu işlerin büyük bir bölümünün bilgisayar sistemleri tarafından yapılabileceğine ulaşıldı.

Hazırlanan rapora göre, otomasyon sahibi makinaların sektördeki etkisi 2035 yılına gelindiğinde ABD’de yüzde 47, İngiltere’de yüzde 35, Japonya’da ise yüzde 49 olacak.

Oxford Üniversitesi tarafından yapılan başka bir araştırmaya göre ise, gelecek 20 yılda robotlar, bilgisayar, yaratıcılık gerektirmeyen ve seri imalata dayalı işleri kolayca devralabilecek.

Peki bu robotlar ne iş yapacak?

Bu durumda aşçılar, satış ve pazarlama elemanları ve hatta elbise sunan, giysi sergileyen mankenlerin yaptığı işi robotlar yapabilecek. Terapistler, spor hocaları ve öğretmenler ise, bireysel katkılar nedeniyle robot tehdidinden hayli uzak kalacakmış.

 

Facebook’ta canlanıyor!

Periscope’un canlı yayın hizmetinden sonra şimdi de Facebook canlı yayın eklentisini kullanıcılara sunuyor.

Şirket, haber odası sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, “Artık Facebook üzerinden paylaştığınız fotoğraf ve videolara canlı video ve kolaj resimler sayesinde hayat verebilirsiniz. Bu uygulamayla arkadaşlarınız ve ailenizin sizinle aynı anı yaşamalarını hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Facebook, geçen ağustos ayında sadece ünlüler için sunduğu bu hizmetten, bundan böyle her kullanıcının faydalanabileceğini açıkladı. Uygulama önce ABD’de, teknoloji firması Apple tarafından üretilen cep telefonu iPhone sahibi sınırlı sayıda kullanıcıyla başlıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi