Ahmet Ataç 15 02 2024

Engin Çakmak ne yapacak?

7 Kasım 2016 08:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Yaklaşık 15 ay önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. Kimileri için ‘sürpriz’ oldu kimileri için ‘beklenen’ bir gelişmeydi.
Danıştay’da Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Çakmak, devletin üst düzey bürokratlarından.
Hâkimlik yapan Çakmak, bugünlerde sıkça duyduğumuz ‘FETÖ’ mağdurlarından… O zamanki adıyla cemaat! Ergenekon ve Balyoz gibi davaların tüm muhalifleri biçtiği günlerde Çakmak’ın üzerine çok gidildi.
Çakmak, yeteneği ve beceresi sayesinde kurulan kumpaslardan bir bir kurtuldu.
Ama ‘sürülmesine’ engel olamadı. Dönemin ‘muktedirleri’ Çakmak’ı ‘düz hâkim’ olarak Denizli’ye yolladı! Buna içerleyen Çakmak, istifa etti ve mücadele için CHP’den siyasete atıldı. Bu arada geçimini sağlamak için avukatlık yapmaya başladı.
2015 seçiminde Eskişehir’den aday adayı oldu. Geçmişini öğrenen, kabiliyetlerini bilen herkes aday olmasına ‘kesin’ gözüyle bakıyordu.
Ama olamadı…
Listeyi yapanlar ‘bir avukat yeter’ dedi! Çakmak ‘kovulduğu’ Ankara’ya milletvekili olarak dönemedi. Onun yerine Avukat Cemal Okan Yüksel, TBMM Üyesi oldu.
Çakmak işte böyle bir sürecin ardından Genel Sekreter oldu. Bu kararın sadece Büyükşehir’de değil siyasette de dengeleri değiştireceğini herkes biliyordu. Öyle de oldu…
İlk andan itibaren ‘farkını’ ortaya koydu. Hoca’nın eli ayağı oldu. Büyükşehir’de ‘yıllanmış’ ne kadar sorun varsa hepsine el attı. Çoğu açıklanmamış pek çok projeyi hayata geçirdi. Bir iki kere öğrenmeye çalıştık ama yoğunluğu nedeniyle başarılı olamadık.
Geride kalan aylara baktığımızda koltuğu doldurduğunu hatta sığmadığını görüyoruz.
Ankara’da devletin en tepesine çıkmayı başaran Çakmak, Eskişehir’de farklı bir hava yarattı. Önce herkesin yakındığı ‘iletişim’ sorununu çözdü. Herkesle, her kesimle görüştü. Bir masa etrafında oturup konuşmayacağı kimse yok.
Yapıcı üslubu pek çok hizmetin önünü açtı.
Çakmak’ın en önemli özelliklerinden biri de tasarruf. İlk el attığı ve sonuç aldığı konulardan biri de Belediye’nin giderlerini azaltmak ve mümkün mertebe tasarruf yapmak oldu.
Büyükşehir’e ‘uyum’ getirdi. Bu uyum dalga dalga yayılıyor…
Çakmak, birilerini de hayal kırıklığına uğrattı. 15 ay önce ‘iki gün sonra bırakıp kaçar, işin altından kalkamaz’ diyenleri hayal kırıklığına uğrattı.
İlk günden itibaren ‘siyasi’ sohbetlerin ana konusu Çakmak, her taşın altından çıkmaya başladı! Ve ne yapacağı merak edilir oldu. Şu ana kadar bu konuda pek renk vermedi ama ‘varlığı’ bile gelecek planı yapan kimilerini huzursuz ediyor.
Büyükşehir’de ‘güçlü genel sekreter’ dönemini başlatan Engin Çakmak, gündemi de belirlemeye başladı. Bazı kararlar, atamalar, görevden almalar Çakmak’tan biliniyor. Önümüzdeki günlerde ismini daha sık duyacağız.
Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden Engin Çakmak’ı bildiğim ve gördüğüm kadarıyla yazmaya çalıştım.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi