Ahmet Ataç 15 02 2024

ES ES için tek çaremiz sabır?

4 Ekim 2016 10:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Lig’de şu ana kadar 6 Maç oynadık...  Hedef her maçtan ortalama 2 puan çıkarmak.
2 galibiyet, 4 beraberlik ile 10 puan topladık ve hedefin şimdilik 2 puan gerisindeyiz.
Zaten maddi sıkıntılar nedeniyle transfer sürecini geç tamamladık. Takımın yüzde 80’i değişti ve uyum sağlamamız diğer takımlardan biraz daha uzun sürdü.
İlk 11’de oynaması muhtemel isimlerin kart cezası ve sakatlıklarının olmadığı hafta yaşamadık.
Taraftarımızdan yoksun olduğumuz gibi, Halil Ünal’ın ve futbolcuların “Ruhunu kaybetmiş, insanı olumsuz etkiliyor” dediği mevcut stadyumda mecburiyetten maç oynuyoruz.
Maçların canlı yayını yok ve rakip takımlarını izleyip analiz yapabilecek görüntüler bile ancak telefonla yapılan basit çekimlerle elde edilebiliyor.
Tüm rakipler Eskişehirspor’a karşı “Allah ne verdiyse” diye mücadele ediyor ve sadece ismimizden dolayı bile ciddi motive oluyorlar.
En acısı ise hakem hatalarının ardı arkası kesilmiyor. Belki bahane değil ama 6 hafta boyunca hakemin maçın kaderini nasıl etkilediğini, rakiplere gösterilen tolerans, bize acımadan çıkartılan sarı, kırmızı kartlar, aleyhimize verilen penaltılar ile defalarca gördük ve görmeye de devam edeceğiz gibi…
Yani başımıza gelebilecek ne kadar aksilik, sıkıntı, sorun var ise hepsiyle mücadele ediyor ve zor bir dönemden geçiyoruz.
Tüm bunları bir araya getirip düşününce aldığımız sonuçlardan sadece Alpay hocayı sorumlu tutmak ve bazen dozajı yüksek, ağır diyebileceğim yorumlar görmek beni üzüyor.
Alpay hocanın elbette eksikleri vardır, elbette kadro tercihinde, oyuna müdahalesinde teknik, taktik girişimlerinde yüzde yüz başarılı değildir. Ama bunları yıkıcı söylemler yerine yapıcı ve tüm şartları göz önünde bulundurarak yaparsak bu kriz dönemini daha sağlıklı atlatırız.
Alpay bu işten anlamıyor, Alpay ile bu iş olmaz yorumları hele ki henüz takımın başında Alpay hoca dururken Rıza Çalımbay bekliyormuş, Alpay ile yollar ayırılacakmış türünden söylemler bize yakışmaz ve takımı da kötü etkiler.
Çok değil az daha sabır göstermemiz lazım. Hiçbir şey sandığımız kadar kolay olmayacak. Giresun maçı ile cezayı tamamlayacağız. Naklen yayınlar muhtemelen başlayacak. Milli lig arasında iyileşmeler uyum, eksikleri giderme şansımız olacak ve yeni stadyuma 35 bin kişilik koroya kavuşmuş olacağız.
TFF’nin mücadelenin üst düzey olduğu ve herkesin hedef kovaladığı bir lig olduğunu unutmamak lazım. Hele ki maddi sıkıntıların bu kadar yoğun desteğin ise neredeyse hiç olmadığı bir dönemde hoca değiştirme lüksümüzün bile olmadığını, transfer taksitleri, primler, personel maaşları gibi bir çok ödeme varken üstüne yeni bir yapılanmayı kaldıracak halimiz olmadığı ortada.
Gönüllerimiz zengin ama gerçekler ortada. Bu yüzden biraz yapıcı olmanın daha sağlıklı olacağını düşünenlerdenim.  Yüzlerce kez milli forma giymiş, İngiltere’de futbol oynamış, antrenörlük konusunda çok çok önemli isimlerin yanında aylarca eğitim görmüş Alpay’ın bu işi onaracağını düşünüyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi