EŞİT ŞARTLAR

Maç öncesi, şartların neredeyse eşit olduğu bu önemli karşılaşmayı Eskişehirspor kaybetti.

10 Mart 2014 19:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
      Maç öncesi, şartların neredeyse eşit olduğu bu önemli karşılaşmayı Eskişehirspor kaybetti. Belki birçoğunuz nasıl olur da şartlar eşit olabilir diye sorabilirsiniz. Bende bunun cevabını dilim döndükçe, siz okurlarıma aktarmaya çalışacağım.

     Birincisi, stadyumun fiziki şartları: Bu mevsimde şiddetli rüzgari, yağmuru ve kar’ı eksik olmayan devasa bir yapı. Bu şartlarda maçtan puan veya puanlarla ayrılmak isteyen bir takımın, rakibinden daha çok koşması, mücadele etmesi, topa sahip olması ve en önemliside rakibinden daha çok istemesi gerekir.

     Peki, Eskişehirspor bunların kaçını yapabildi. Evet, rakibi Beşiktaş JK. Kadar koştular ve de mücadele ettiler. Ancak ilk yarı bitiminde Türkiye sportoto süper ligin en çok topa sahip olan ve en çok pas yapan takımı olan Kırmızı şimşekler, bu önemli karşılaşmada topu çokta iyi ve olumlu kullandıklarını söyleyemem.

     Anlayacağınız, ilk 45 dakikalık dilimde, şiddetli rüzgâra karşı direnç gösteren bir takım görüntüsünde olan Eskişehirsporlu futbolcular, gol yemeden ikinci 45 dakikalık bölüme rüzgâr avantajıyla başladılar. Ama, bu tür önemli müsabakaları lehinize çevirecek ayaklar, istenilen performansı sahaya yansıtamadıklarında ise, kazanabilme şansınızda çok zor olur.

Kamara, Erkan Zengin, Bienvenu ve Cristobal gibi teknik kapasiteleri üst düzeye de olan bu futbolcuların, sorumluluklarını yerine getiremedikleri için içinde takımın kaybetmesinde başrollerde olduklarını demek istiyorum.

     Beşiktaş’ta, Fernandes, Almeida ve Atiba gibi futbolcuların olmayışı ise, kadro dengesinin, Eskişehirspor lehine olması demekti.

     Yukarıdaki paragrafta da değindiğim gibi, Şartlar her iki takım içinde eşit bir görüntü veriyordu. Hala ilk 5 için en önemli adayların başında Kırmızı şimşekler geliyor.

    Ligin boyu kısalıp makas daralınca, her puanın önemi de bir o kadar kıymetli olacaktır. Dar bir kadroyla mücadele eden kırmızı şimşeklerde, hem kadroya giremeyen, hem de kadroda olup da, sonrada oyuna girenlerin biraz daha kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor.

    Şartlar ne olursa olsun, iki kulvarda mücadele eden ve de iddiası olan bu takıma, taraftarın sonuna kadar destek vereceklerine inanıyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi